ŠOKANTAN SLUČAJ: Kupio djevojčicu za 1000 maraka, doveo je u Visoko i iskoristio

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o otkrivanju krivičnog djela trgovina djecom i krivičnog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, rekla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP RS Mirna Miljanović.

M. B. i A. A. se sumnjiče da su u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine na području Doboja počinilo krivično djelo trgovina djecom, dok se I. B. sumnjiči da je 10. januara na području Visokog počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Osumnjičeni su M. B. i A. A. u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine dogovorili prodaju maloljetnice muškarcu inicijala I. B. koji ju je iskoristio. Riječ je o djevojčici koja nema ni 15 godina.

M. B. i A. A. sumnjiče se da su dogovorili prodaju maloljetnice kako bi stupila u vanbračnu zajednicu I. B. za 1.000 KM.

I. B. ju je nakon kupoprodaje odveo u Visoko, gdje je počinio obljubu maloljetne djevojčice iako je znao da se radi o osobi mlađoj od 15 godina. Djevojčica je u januaru predata Centru za socijalni rad, saznaje RTRS nezvanično.