SJEĆANJA NA VISOČKE LEGENDE

Fotografije su čudne razglednice naših sjećanja. Svaki put od 2009. godine ViPromo foto albumi podsjete na  Ibetove labradore.

Kemal Vražić- Ibe i njegova životna filozofija: “ISPUNI GODINE ŽIVOTOM, A NE ŽIVOT GODINAMA!“

Još od februara pomenute godine labradori su bili u centru njegove pažnje. Novinarka Liljana Pirolić, praveći reportažu o piramidama i Visokom za DW je tada napisala:

A šta kažu poznati Visočani? Kemal Vražić Ibe, jedna je od legendi Visokog. Nekadašnji rukometaš, dogurao je do reprezentacije Jugoslavije i prvi je rukometaš sa jugoslovenskih prostora koji je svoju karijeru nastavio u inostranstvu. „Prvi sam donio u Visoko ploče Rolling Stonesa, Zeppelina, Trogsa, Beach Boysa i prvi sam doveo „Indexe“ u našu čaršiju. Donosio sam i modne trendove iz svijeta,“ kaže popularni Ibe. „Jeste li zadovoljni kako se Visoko razvija?“ pitam.

„Nisam, nula. Najgore je kad ‘papci’ dođu u grad, al’ s parama,“ kaže bivši rukometaš i doziva svoje najbolje prijatelje, tri labradora, Mališu, Pašu i Saru. „A piramide?“ Malo se zamislio, a onda rekao: „Piramide postoje i da smo mi kao država jedinstveni, one bi bile priznate. Greška je što ljudi neće da vjeruju da postoje. Ako je Visoko bilo grad kraljeva, a to znamo iz istorije, zašto ne bi moglo biti i grad faraona,?“ pita Kemal Vražić i ja mislim kako mu prezime sasvim dobro stoji. Još uvijek nisam sigurna da li se samo šalio.

I tako, plove sjećanja, ostavljaju trag. Foto uspomene ožive sjećanja na drage ljude kojih više nema među nama. Ibe je bio i ostao visočka legenda i lafčina sa kojim je uvijek bilo lijepo popričati i družiti se.

ViPromo arhiv 2017.