Setup: Inicijativa za organizaciju dočeka ekipe GSS-a iz Visokog

Ovim putem želimo da pokrenemo inicijativu za koju vjerujemo da je jedna od najvažnijih do sada, a to je inicijativa da se upriliči doček ekipe GSS-a iz Visokog po povratku s njihove najznačajnije, nahrabrije i najizazovnije misije do sada – potraga i iskopavanje nestalih iz ruševina nakon razarajućeg zemljotresa u Turskoj.

Hrabrost, srce, volja, empatija i nesebičnost koju su oni ovim činom pokazali smatramo da mora biti prepoznata, a najmanje što možemo za njih uraditi je dočekati ih po povratku s njihove misije onako kako i priliči.

Želimo da zatvorimo Ulicu Alije Izetbegovića u trenutku kada se naši sugrađani budu vraćali u svoj grad, bez obzira na satnicu, te ogromnim aplauzom izrazimo svoje divljenje. Kada su oni bili u stanju danima tražiti nestale pod ruševinama jednog cijelog područja, smatramo da možemo i mi odvojiti vrijeme da ih po povratku proslavimo.

Ljude koji rizikuju vlastitu bezbjednost kako bi pomogli onima koji su svoju davno izgubili su najvrjedniji među nama i zahvalnost na ovoj način smo im dužni pokazati.

Setup Visoko