SDP Visoko: Za to vrijeme, građani su izgubili mogućnost da se liječe van ZDK

Dok se nosioci kantonalne i gradske vlasti zabavljaju otvarajući sajam „Jesen u Visokom“, radosno druže sa onima kojima javno upućuju teške riječi, fotografišu na cesti smrti između Visokog i Kiseljaka čiju je rekonstrukciju još prije nekoliko mjeseci incirala Jasmina Zubić u Parlamentu Federacije, građani ostaju zakinuti za informaciju da je odlukom Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK ukinuta Komisija pri Domu zdravlja Visoko za odobravanje liječenja van ZDK.

Svrha postojanje ove Komisije je bila da građanima Visokog odobri liječenje van ZDK ukoliko za to postoji potreba.

Moramo podsjetiti da je ova Komisija formirana još 2012. godine. Tada je SDP bio nosilac vlasti, dužnost ministrice zdravstva ZDK je obnašala dr. Senka Balorda, a dužnost direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Senaid Begić, oboje članovi SDP BiH.

Licemjerno obrazloženje ove odluke dobijeno na zastupničko pitanje Jasmine Zubić, našim građanima ne znači ništa, niti im je isto poznato, ali njegov rezultat je tragičan: više ne postoji opcija kojom će naši građani ostvarivati pravo da se liječe van ZDK.

Gradska vlast s druge strane šuti jer očito ima prećih briga. Dok se putna infrastruktura raspada ništa bolja situacija nije ni sa pompezno najavljivanim generacijskim projektom „Voda za 12.000 stanovnika“ koji polako ali sigurno ide u smjeru propasti zvane Aerodrom Visoko ili ViLand.

Izbori su za manje od godinu dana, upamtit ćemo one koji se zabavljaju dok je građanima sve teže i teže.

Gradska organizacija SDP VISOKO

PRILOG: