SDP Visoko: Vratit ćemo svrhu Gradskom vijeću!

Nakon razmatranja svega što možemo uraditi za naš grad, odlučili smo da uložimo sve naše napore da nakon lokalnih izbora konkretno djelujemo kroz Gradsko vijeće. Kako efikasno raditi u Gradskom vijeću smo pokazali nebrojeno puta do sada nudeći precizna rješenja problema trenutnoj vlasti. Zbog toga odlučili smo da na predstojeće lokalne izbore izađemo samo sa listom kandidata za Gradsko vijeće.

Sigurni smo da našim sugrađanima i sugrađankama najbolje možemo biti na usluzi kroz već oformljenu listu kandidata za Gradsko vijeće. Ponosni smo na činjenicu da će na našoj listi biti preko 40% mladih, te da među prvih pet na listi, četiri su visokoobrazovane mlade osobe.

SDP Visoko je na svim do sada održanim lokalnim izborima ponudio svog kandidata za dužnost načelnička. Upravo zbog toga smo razmatrali i druge opcije, jer nismo željeli uskratiti priliku nekome ko bi se pokazao kao kvalitetan potencijalni kandidat.

Prepoznali smo takav kadar u jednoj mladoj i uspješnoj osobi, kojoj smo ponudili našu podršku. Ipak, procijenila je da u ovom trenutku tu odgovornost nije spremna preuzeti, bez obzira na svoje dokazane sposobnosti i kvalitete. Osim toga, SDP Visoko je aktivno radio na okupljanju i šireg savez stranaka koje neće biti sateliti gđe. Babić ili bilo koga drugog. Naša stranka je pokazala interes za takvu saradnju, dok su predstavnici Naroda i Pravde odmah, prije bilo kakvih ozbiljnih razgovora, odbili saradnju.

Zbog toga smo odlučili da svoj fokus posvetimo jačanju uloge Gradskog vijeća, vratimo mu nadležnosti, dignitet i svrhu koje mu trenutna vlast ne želi dati, a formirana većina ni ne želi. Odluka da na predstojeće lokalne izbore izađemo bez kandidata za čelnu poziciju nije bila laka, ali je Gradski odbor SDP donio jednoglasno cijeneći da će jedna podmlađena lista kvalitetnih kandidata za Gradsko vijece biti pravi odgovor na apatiju i indolentnost koja trenutno u tom organu vlada. Nadamo se da će građani i građanke prepoznati rad podmlađenog SDP Visoko i omogućiti nam da na dostojanstven i marljiv način zastupamo njihove interese u Gradskom vijeću Visokog!

GO SDP Visoko