SDP Visoko: PRIJETNJE I ZLONAMJERNA SAOPĆENJA NAS NEĆE ZAUSTAVITI

SDP Visoko je proteklim danima uputio amandmane kojima je cilj bio da omoguće građanima potpuni uvid u rad onih koje biraju. Administracija gđe Babić je odbila da prihvati ove amandmane, a jedini razlog može biti strah od očiju javnosti i odgovornosti za postupke. 

Maliciozne tvrdnje gđe Babić da je cilj amandmana da onemoguće provođenje izbora su potpuno neistinite. Ne postoji opozicija na svijetu kojoj odgovara odgađanje izbora. Jasno nam je da odgađanje izbora odgovara upravo gđi Babić čija podrška je itekako poljuljana!

Također, tvrdnje da amandmani ne ispunjavaju formalno-pravne uvjete da budu prihvaćeni „jer se ne odnose na oblast Statuta Grada te se regulišu drugim zakonima“ su neistinite. Gradsko vijeće ima autonomiju da Statutom uredi odnose u Gradu sve dok ti odnosi nisu suprotni ustavima i zakonima.

Nećemo prestati upotrebljavati legalna i legitimna sredstva za političku borbu uprkos prijetnjama koje naši članovi dobijaju. Nismo se plašili mafijaških torti i otvorenih prijetnji, nisu nas zaustavile promijenjene brave na vratima Doma kulture, neće ni maliciozna i manipulativna saopštenja za javnost! S nestrpljenjem iščekujemo izbore na kojim će građani reći šta misle i o Vama i o nama.

Gradska organizacija SDP BiH Visoko