SDP Visoko: Dok drugi nude afere, mi nudimo rješenja!

Ove sedmice je katastrofalno stanje u JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko eskaliralo štrajkom uposlenika. Dok je direktor Prelić javnosti objašnjavao da JKP „Visoko“ Visoko posluje nikad bolje, radnici su štrajkovali tražeći da im se isplate pošteno zarađene plate. Insistiramo da uprava uvaži zahtjeve radnika i podnese ostavke u najkraćem roku.

U isto vrijeme dok radnici štrajkuju, stanovnici Novog Naselja, naročito stanari zgrada u kojim se naplata usluge vodosnabdijevanja vrši paušalno se susreću sa problemom nesrazmjeno velikih računa za komunalne usluge. Osim što je cijena vode u posljednje četiri godine udvostručena, građani su u više slučajeva primijetili i navodnu povećanu potrošnju vode, iako su vodu koristili jednako kao i do tada. Zbog toga, građani opravdano sumnjaju da je problem velikih računa prouzročen prije svega neispravnom vodovodnom infrastrukturom.

Gradska organizacija SDP BiH Visoko, svjesna ozbiljnosti problema, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća će predložiti kako da riješimo problem koji proizvodi dodatne namete građanima. Rješenja koja nudimo su lako provodljiva i sigurno će donijeti rezultate u bliskoj budućnosti.

SDP Visoko predlaže da Gradska uprava pripremi izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu kojom će se omogućiti koordiniran rad komunalnom inspektoru i JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, odnosno provođenje detaljnog pregleda vodovodnih instalacija, s posebnim fokusom na objekte u kojim je utvrđena prekomjerna potrošnja vode.

Ako Gradska uprava ne prihvatiti ova rješenja nastavit će se trend koji će značiti rast dodatnih opterećenja za građane. Nesrazmjerno veliki računi su već postali realnost, a obaveza Gradske uprave je da pomogne građanima u rješavanju ovog problema.

SDP Visoko