SDA Visoko: Realizovano niz aktivnosti povodom Dana Grada Visokog

Povodom obilježavanja Dana Grada Visoko, 29.08., realizovali smo niz aktivnosti.

Ugostili smo delegaciju Povjereništva Asocijacije mladih SDA Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Harisom Šabanovićem. Zajedno smo položili cvijeće na spomen obilježja u Visokom, prisjetili se naših najboljih sinova i odali im dužno poštovanje.
U sklopu posjete održali smo i sastanak prilikom kojeg su prisutni istakli dobru organizaciju Stranke ali i Asocijacije madih u Visokom. Također razgovarano je i o budućim aktivnostima.

Nakon toga, s obzirom da je 29.08. Dan Povelje Kulina bana, AM SDA BiH je organizovala svečanu sjednicu kojoj je prisustvovao i Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Usvojeni su zaključci kojima se pozivaju nadležne institucije da se ponovo otpočnu pregovori sa Republikom Hrvatskom i Ruskom Federacijom o povratu originala i prijepisa Povelje u Bosnu i Hercegovinu. Također, pozivaju se i nadležne institucije da se usvoji Zakon o državnim praznicima među kojima će biti i 29.08. Dan Povelje Kulina bana.

Na samom kraju dana, iskoristili smo priliku i posjetili B.Mahalu gdje je odigrana fudbalska utakmica u sklopu XV godišnjice Memorijalnog turnira.

SDA Visoko