SDA Visoko: Reakcija na saopštenje JKP Visoko d.o.o Visoko

Prodavačima magle je uvijek nego drugi kriv. Gradonačelnici i nezavisnoj kandidatkinji i njenom rođaku direktoru JKP Visoko za sve su krivi “viši organi vlasti”, nikako ne oni.

Ne, ne, oni su bezgrješni i uvijek su u pravu. Kada plaćaju PENALE od 100.000 KM narodnih para, kada podižu cijenu vode za više od 100%, kada plaćaju mašinu više od 50.000 KM rođakovoj firmi (a objave da košta 19.000 KM), itd.

I kako sami kažu i priznaju u svom nemuštom i bahatom odgovoru na koji su građani Visokog morali čekati više od mjesec dana, “ovi troškovi se obračunavaju na godišnjem nivou u visini 0.50%  na ukupnu sumu neutrošenih, a raspoloživih kreditnih sredstava”. Dakle “NEUTROŠENIH A RASPOLOŽIVIH KREDITNIH SREDSTAVA”.

Dragi ublehaši i prodavači magle, kada je nešto neutrošeno a raspoloživo to onda znači da ste nesposobni da to i utrošite. To bi trebalo biti jasno svakome ko umije sabrati 2 i 2.

Očito je da ova bahata i diktatorska vlast koja preferira igru i zabavu, vesele koncerte itd., nije sposobna da radi svoj posao. Nestručna je, i zbog toga trpi budžet kojeg pune svi građani.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

SDA OO Visoko