SDA VISOKO: Prava drama dešavala se sinoć na Facebook stranici RTV Visoko.

Prava drama dešavala se sinoć na Facebook stranici RTV Visoko. TV debata u kojoj su učestvovali kandidati za Gradsko vijeće Grada Visoko pokazala je svu bijedu sada već tzv. javne Radio-televizije Visoko.

Prava drama dešavala se na službenoj Facebook stranici RTV Visoko u komentarima live prijenosa. Naime, sve pohvale i podrška, a kojih je bio jako veliki broj su čim bi bile objavljene, ekspresno uklanjane od strane administratora stranice.

Pogotovo su brzo i efikasno uklanjane ako su se odnosile na podršku SDA, ali i drugim strankama kao što su SDP i SBiH, itd. Kao dokaz prilažemo fotografije objavljenih a potom pobrisanih sa stranice. Uvjerit ćete se, radi se o ozbiljnoj povredi slobode govora, jednom od stubova demokratskog sistema.

Gospođe i gospodo “nezavisni” kako sebi volite tepati od milja iz hladovine vlasti i ugodnih fotelja javnih ustanova i preduzeća, cijelo Visoko zna da ste se prepali za vaše pozicije, jer gubitkom pozicija nećete više moći sakrivati nezakonite radnje, da ne kažemo kriminal.

Nakon 15. novembra ako Bog da, dolazi sloboda za ovaj narod i za sve građane Visokog. Ide završavanje projekata koje smo mi započeli još 2012., ali ih ovi prevaranti na vlasti u Visokom nisu uspjeli završiti. A uporedo ide i otvaranje novih uspješnih priča koje će Visoko vratiti na političku, privrednu, sportsku, kulturnu, i svaku drugu kartu Bosne i Hercegovine.

Nakon 15. novembra idu bratimljenje i sporazumi, ali sa općinama koje su nam komšijske i koje nam misle dobro, a ne sa onima koje veličaju presuđene ratne zločince.

Ali, prije toga, ide jedno veliko pospremanje. U općinsku administraciju ulaze nezavisni revizori da utvrde stvarno i činjenično stanje. Mi ne znamo šta ćemo zateći tamo. Voljeli bismo da zateknemo red i zakonito izvršenje budžeta, jer to bi bilo na korist i dobro građana Visokog. Ali daj Bože.

E, to je taj strah koji vas tjera na brisanje komentara i još jaču cenzuru koju ste već odavno uveli. Ali, kako kaže ona narodna “zaklela se zemlja raju, da se sve tajne saznaju”, ni u ovom slučaju ništa skriveno neće ostati. Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
OPĆINSKI ODBOR VISOKO