SDA VISOKO: Pozivamo gradonačelnicu da pomogne građanima i privredi Visokog

Pozivamo gradonačelnicu Visokog da odbaci ranije podjele, razmotri i donese odluke koje će pomoći privredi da prevaziđe krizu izazvanu pandemijom virusa korona. Nije vrijeme za sukobe, politička nadmudrivanja i bahatosti. Privrednicima u Visokom je potrebna podrška, mjere koje će značiti smanjenje troškova poslovanja i koje će na kraju rezultirati spašavanjem radnih mjesta.

Pozivamo gradonačelnicu Visokog da pokrene procedure rebalansa budžeta Grada za 2020. godinu. Potrebno je maksimalno smanjiti nepotrebna izdvajanja i preusmjeriti sredstva za podršku stanovništvu kroz smanjenje cijena vode, ali i poljoprivrednim proizvođačima u Visokom. Naši poljoprivrednici imaju šansu da u novonastaloj situaciji budu predvodnici jednog novog strateškog razvoja primarne poljoprivredne proizvodnje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Pozivamo gradonačelnicu Visokog da se odazove pozivu Federalnog ministarstva poljoprivrede i aplicira za sredstva koje ovo ministarstvo odobrava sa ciljem subvencioniranja povećanja poljoprivredne proizvodnje.

Pozivamo gradonačelnicu Visokog da hitno naloži Komunalnom preduzeću smanjenje cijene vode i priključaka za vodu, kao i drugih komunalnih naknada. Na taj način će se olakšati porodicama u Visokom da lakše prebrode ovu krizu.

Pozdravljamo rad, mjere i požrtvovanost Vlade Zeničko – dobojskog kantona, na čijem čelu je premijer Mirza Ganić. Njegov moto da će se Vlada i svi u ZDK boriti za zdravlje svakog čovjeka i za svako radno mjesto već daje odlične rezultate. Vlada ZDK je prva koja je uradila rebalans budžeta, izdvojivši na taj način milionska sredstva za pomoć zdravstvu, poljoprivredi i privredi našeg Kantona.

Press SDA Visoko