SDA VISOKO: PANIKA!

Zavladala je panika u redovima “nezavisnih” budžetlija i gradonačelnice Amre Babić. Jučer smo na Nova BH u nekoj emisiji sumnjivog termina (ne bi nas začudilo da je plaćen, ali da je nametnut to sigurno), morali gledati jednu “sasvim običnu” Amru Babić. Izvještačeno, namješteno, izrežirano.

Nećemo ulaziti u to kako se gradonačelnica hvali uspješnim odgojnim metodama koje završavaju sudskim presudama, i kako je voli njena sestra, jer imamo prečeg posla.

Ovo bi trebalo biti tema

Visoko je, nakon vode koju plaćamo više od struje, preko 100.000 KM penala, koncerata koji su narod koštali na desetine hiljada maraka, dakle ovaj grad je pokupio još jedan neslavni rekord – postali smo i oficijelno najzagađeniji.

Kada ćemo gledati reportažu o tome?

Kada ćemo čuti makar jednu rečenicu o tome da gradska vlast predvođena Amrom Babić bilo šta radi da se ova situacija popravi?

Kada ćemo dobiti zvaničan izvještaj koliko je Visočana oboblilo od teških bolesti jer vlast i Amra Babić u Visokom ne čine ništa da bi zrak bio zdraviji? Koliko je ljudi umrlo zbog toga?

Gradonačelnica i nezavisna kandidatkinja je 70.000 KM novca iz Fonda za okoliš Zeničko-dobojskog kantona skršila u LED display. Umjesto da makar počne rješavati ovaj problem koji terorizira cijelo Visoko, ona narodne pare, sada i sa višeg nivoa, investira u vlastitu promociju. Za vlast u Visokom ne vrijedi narodna “zdravlje je najprječe”! Amru Babić zanima samo vlast i to po svaku cijenu.

Toliko su u panici da će izgubiti vlast da misle da su im i trećerazredne reportažice i tra-la-la pričice spas. Sve to naravno dok se narod guši u prljavštini, smradu i zagađenosti.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

OO SDA Visoko