SDA Visoko: OBAVIJEST O REZULTATIMA PETICIJE PROTIV POSKUPLJENJA VODE

Ovim putem želimo da obavijestimo javnost da je okončana peticija protiv poskupljenja vode. Nakon sumiranja rezultata i utisaka možemo zaključiti da je narod izričito protiv poskupljenja vode i ostalih komunalnih usluga u našem gradu. Moramo istaći da se prikupljanje potpisa organizovalo isključivo u ulici Alije Izetbegovića 10 (ispred prostorija SDA Visoko) i u Naselju Luke. Tom prilikom je prikupljeno preko 2.000 potpisa.

Stanovnici Naselja luke se posebno žale na neadekvatno održavanje zajedničkih dijelova zgrada, a za šta plaćaju ne tako mali iznos na nivou mjeseca. Pored toga, veliki problem stvara i jedno brojilo vode za čitavu zgradu tako da to stvara dodatne i još veće troškove na šta su vlasnici i stanovnici u zgradama posebno ogorčeni.

Također, u toku peticije susretali smo se sa pritužbama građana na izmiještanje naplatnog mjesta Visoko Ekoenergije. Posebno ugrožena skupina građana ovom nerazumnom odlukom su naši penzioneri koji pored svih problema i poskupljenja sada moraju pronalaziti i način kako doći do Topuzovog polja da sebi obezbijede energent, a za koji već plaćaju i mjerno mjesto 2,00 KM mjesečno za nešto što je već njihovo.

Posebno cijenimo doprinos vas građana i to što ste svojim potpisom iskoristili jedno od prava da demokratskim putem iskažete nezadovoljstvo i zatražite donošenje razumnih odluka vladajućih struktura u Visokom, a posebno kada se radi o pitanjima koja direktno utiču na standard i kvalitet života svih nas.

Organizatori peticije će u narednom periodu poduzeti aktivnosti putem svojim vijećnika u Gradskom vijeću, a koje se tiču smanjenja cijena vode na nivo prije nepotrebnih poskupljenja ali i drugih problema sa kojima se naši sugrađani susreću zbog bahatosti vlasti u Visokom!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje‼

OO SDA Visoko