SDA VISOKO NE PODRŽAVA POSKUPLJENJE VODE

Na 28. Sjednici općinskog vijeća Visoko pod osmom (8.) tačkom dnevnog reda predloženo je usvajanje odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Cjenovnika usluga JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, a čijim usvajanjem će nažalost doći do kontinuiranog poskupljenja vode na području općine Visoko.

Pored kreditnih sredstava od 9.000,000,00KM koja su trebala biti sasvim dovoljna za realizaciju projekta, smatramo nedopustivim dodatne namete građanima općine Visoko, koji se realizuju kroz poskupljenje vode i kroz ranije poskupljenje priključka za vodu na iznos od 1000.00KM

Umjesto da se poduzimaju koraci kako bi se olakšalo građanima i smanjivali nameti, naša ljubičanstvena vlast ide do te mjere da džamijama (npr. džamija na Bucima) naplaćuje industrijsku vodu koja je značajno skuplja, a svi znamo da džamije nisu industrija, kao što znamo da se voda u džamijama koristi za abdest i održavanje, a ne proizvodnju!

Općina je zaboravila i male poljoprivredne proizvođače, osim što su sredstva u budžetu mizerna za podršku poljoprivredi, razrezima u potrošnji količini vode za ovakve proizvođače ljubičanstvena vlast doprinosi uništavanju ove oblasti. Treba znati, a onda i umjeti da stočari, ne mogu svoje životinje naučiti da piju dva litra vode kako je dnevno preporučeno, a kako im voda ne bi još dodatno poskupljivala, kao što i efendije u džamijama ne mogu moliti građane da abdest uzimaju u svojim kućama, jer voda u dvorištu džamije nije hajr, već se plača višestruko više nego što bi trebalo.

Naglašavamo da su vijećnici SDA Visoko podržali projekat proširenja vodovodne mreže i osiguranje vode stanovnicima Općine Visoko koji nemaju uredno snadbijevanje vodom, ali ni u kom slučaju nismo i nećemo podržati poskupljenja!

Pored navedenog pozivamo sve vijećnike da dobro razmisle prije glasanja kako o poskupljenju vode, tako i o davanju podrške za potpisivanje sporazuma s određenim općinama čije nositeljice izvršne vlasti javno pružaju podršku ratnom zločincu Radovanu Karadžiću i koji u isti kontekst dovode našeg komandanta i velikog patriotu Nasera Orića.

PRESS OO SDA Visoko