SDA Visoko: Katastrofalno stanje zdravstva u Visokom

Katastrofalno stanje zdravstva u Visokom: Nakon sloma sistema, sada i kršenje zakona!

Nakon što je sada već bivša v.d. direktorica JU Doma zdravlja Visoko dr. Džemila Mustafić penzionisana, Upravni odbor ove javne ustanove na čelu sa Dinkom Omanović na ovo mjesto imenovao je dr. Subhiju Pajević.

Ovim činom prekršen je zakon, jer Upravni odobor već treći put za redom imenuje v.d. direktora. Također, dr. Pajević ne ispunjava zakonom propisane uslove jer nije specijalizirala. Kako je dr. Pajević već član Upravnog odbora iz reda zaposlenika, a Maja Malić je po svemu sudeći nelegalan član Upravnog odbora jer nema saglasnost Ministarstva zdavstva ZDK, a ministar Brenjo je podnio krivičnu prijavu iz tog razloga što je to Ministarstvo nije imenovalo, ispada da je novu v.d. direktoricu imenovala sama Dinka!?

Zakon o zdravstvenoj zaštiti je jasan, u članu 66. stav 9. se kaže da direktor mora imati obavljenu specijalizaciju. Nakon užasno lošeg upravljanja zdravstvom u Visokom njegovu agoniju produbljava i kršenje zakona. Sada je jasno da niko ne želi stati ne čelo Doma zdravlja u Visokom da mu Dinka Omanović bude predsjednik Upravnog odbora.

Ranije smo ukazivali na greške i loše stanje u zdravstvu, a prema analizi stručnjaka zdravstvo u Visokom je pretrpilo ogormne štete lošim i nestručnim upravljanjem. Tolika je šteta nastala da se stanje u zdravstvu, na žalost građana Visokog, neće moći popraviti ni za pet idućih godina, jer su posljedice katastrofalnog upravljanja zdravstvom strutkuralne i iznimno pogubne.

Zdravlje Visočana je već odavno ugroženo i ovo je problem sa kojim ćemo se morati hitno zabaviti čim se steknu uvjeti i pobijedi nova većina u Visokom koja će raditi za interese naroda. Davno smo tražili smjenu Dinke Omanović, tražili smo ispunjenje zahtijeva peticija građana, tražili smo postavljanje stručnih ljudi da upravljaju zdravstvom u Visokom, na sve se gradonačelnica i nezavisna kandidatkinja oglušila!
Da li joj sada neko podmeće i da li je i sada SDA kriva kada se krši zakon i kada je zdravstveni sistem u Visokom urušen?

Ovo su opasne igre koje su produkt bahatosti, opasne jer koštaju zdravlja naroda.

Moramo to popravljati, svi zajedno, čim prije.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

SDA Visoko