SDA VISOKO: I BUCI UZ MIRZU GANIĆA I POBJEDNIČKI TIM SDA – Nakon pobjede idu pozitivne promjene!

Veličanstvena atmosfera vladala je večeras na stadionu na Bucima, gdje je održan predizborni skup SDA Visoko, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. 

Predstavljanje kandidata je praćeno aplauzima, a prisutnima su se obratili kandidati sa ovog područja Amina Buza i Irma Jusufbegović. U svojim obraćanjima naglasili su važnost izlaska na izbore i glasanja za Mirzu Ganića za gradonačelnika Grada Visoko i kandidate SDA Visoko za Gradsko vijeće.

Aktuelni vijećnik i kandidat Emir Džafić je održao insipirativan govor. Naveo je mnoge probleme sa kojima se susreće narod herojskog Bučkog kraja. Istaknuta je i činjenica da je aktuelna vlast enormno povećala namete građanima. U narednom periodu to će se promijeniti nakon pobjede na izborima. Podsjetio je na podatak da je veliki broj demobilisanih boraca i poljoprivrednika registrovao obrte i sada žive od svog rada, a prisutni su to pozdravili aplauzom.

Nosilac liste SDA Visoko za Gradsko vijeće, uspješni privrednik Esad Semić, prisutne je pozdravio i zahvalio se na snažnoj podršci. Osvrnuo se i na komentare konkurencije, te naglasio da se mi nećemo baviti njima i da o njima najbolje govore njihova nedjela koja čine i pišu. Velikim aplauzom su pozdravljene i ove riječi nosioca liste.

Aktuelni premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Visoko, Mirza Ganić, dočekan je ovacijama, a čitav govor praćen je snažnim aplauzima.

“Spletke se uvijek vraćaju onima koji ih prave. Nositeljica izvršne vlasti putem raznih medija želi predstaviti negativnim to što koristim godišnji odmor u vrijeme kampanje. Istina je da godišnji odmor koristim da ne bih vodio privatne poslove i kampanju koristeći državna sredstva i resurse. Upravo isti oni koji se pozivaju na to, koriste sva sredstva Grada Visoko u privatne svrhe i za promociju lika i djela jedne osobe”, istakao je Ganić, te dodao da je došlo vrijeme da se dokine vlast i tiranija onih koji rade za svoj lični interes. Također je naveo da “mi želimo da predstavljamo narod, a ne da vladamo narodom”, što su prisutni snažno pozdravili aplauzom.

Posebno je naveo da Grad Visoko počinje od Tušnjića, Vratnice, Mačuha i Dobrinja, a ne kako table dobrodošlice sada stoje pri ulasku u samo gradsko jezgro.

Na samom kraju sve prisutne je pozvao da budu dio pobjedničkog tima, jer SDA Visoko će ako Bog da pobijediti na izborima i nakon toga kreću pozitivne promjene i procesi u Gradu Visoko.

Projekti koji su se našli u Izbornoj platformi “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”, a tiču se MZ Buci su:

– Rješavanje problema vodosnabdijevanja Gorani i Oštroc

– Izgradnja kanalizacione mreže s posebnim akcentom na područja koja gravitiraju vodozaštitnoj zoni Vrutak

– Kreiranje turističkih potencijala na Mlinovima

– Sanacija putne infrastrukture

– Poboljšanje elektro-distributivne mreže u naselju Grajani

– Rješavanje i uređenje centralnog dijela MZ kao administrativnog centra.

Ovu najavu, mještani su dočekali sa velikim zadovoljstvom, uz snažnu podršku budućem gradonačelniku Grada Visoko Mirzi Ganiću i timu za pobjede SDA Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

FOTOGRAFIJE SA OVOG SKUPA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA LINK

GO SDA Visoko
Služba za odnose s javnošću