SDA VISOKO: Gospodine Begiću, mi se u Visokom borimo sa gotovo vanrednom situacijom!

Gradske vlasti informirale su nas danas da ih je posjetio direktor Agencije za državnu službu FBiH Refik Begić, pohvalivši se da se radi o “službenoj posjeti”.

Tako je nakon višemjesečne blokade, svojevrsnog bojkota, i zaobilaženja Grada Visoko i gradonačelnice i nezavisne kandidatkinje Amre Babić (poput one nedavne ambasadora SAD-a), Begić, zalutavši, jedan od rijetkih službenika koji je ipak odlučio posjetiti Grad Visoko.

Upravo tako, “zalutao”, jer kako drugačije objasniti ove njegove riječi (ako su uopće njegove), “direktor Begić je ocijenio Grad Visoko kao perspektivnu sredinu u kojoj gradska administracija na čelu sa gradonačelnicom Babić svakodnevno nastoji da svojim radom, znanjem i dužnostima odgovori na potrebe korisnika i kreira povoljniji životni ambijent za sve građane”.

Gospodine Begiću, vjerovat ćemo ipak narodu i vlastitim očima. Vjerovat ćemo građanima Visokog i njihovim porodicama. A njih je nekoliko hiljada koji su samo u peticiji protiv drastičnog poskupljenja vode i kanalizacije, odlučili staviti svoj potpis protiv bahatosti i diktature gradonačelnice i nezavisne kandidatkinje Amre Babić. Nama je gospodine Begiću voda skuplja od struje, a Vama?

U Visokom se borimo sa gotovo vanrednom situacijom koju gradske vlasti ne da rješavaju, nego su dovele do nje. Na desetine divljih deponija, svakodnevni smrad, rupa na rupi, ugrožena sigurnost, diktatura na svakom koraku. Nema razvoja, nema vizije, nema napretka. Privreda strepi i plaća rekete gradskoj vlasti koja koristi taj reket i gradski budžet da bi se reklamirala. Zabrana finansiranja političkog rada demokratskih političkih stranaka bio je uvod u diktaturu. Sada je na sceni i diktatura i cenzura. RTV Visoko veliča lik i djelo gradonačelnice i nezavisne kandidatkinje Amre Babić, svi ostali ili nemaju pristup ili su meta za gađanje.

Žao nam je ako ste dezinformirani gospodine Begiću, ali Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Press SDA Visoko