SDA Visoko: DOBRINJE JE SNAŽNO UZ MIRZU GANIĆA I TIM SDA

Ne treba nam vlast na čijem je čelu neko ko premijera ZDK naziva “ovaj Ganić” dok su presuđeni ratni zločinci za nju gospoda

Predizborni skup SDA Visoko održan je večeras u Dobrinju. Prohladnu nedjeljnu noć zagrijala je odlična atmosfera koja je vladala tokom čitavog skupa.

Nakon predstavljanja pobjedničkog tima SDA Visoko, velikom broju prisutnih obratila se aktuelna vijećnica i kandidatkinja Zijada Smailagić. Ona je istakla važnost SDA od samog osnivanja do danas. Podsjetila je da je aktuelni premijer ZDK Mirza Ganić zajedno sa timom SDA Visoko u prethodnom periodu obišao svaku MZ, svaku ulicu, selo i zaselak sa ciljem upoznavanja konkretnih problema na području cijelog Grada Visoko. “Moramo voditi računa o ravnomjernom razvoju širom Visokog ali i unutar svake MZ”, istakla je. Čestitala je premijeru na uspješnom vođenju ZDK u prethodnom periodu i na pozitivnim procesima koji se dešavaju. Na kraju je pozvala na snažnu podršku listi SDA Visoko za Gradsko vijeće i kandidatu za gradonačelnika Grada Visoko, Mirzi Ganiću.

Sa velikim nestrpljenjem uz snažan aplauz prisutni su dočekali kandidata za gradonačelnika Grada Visoko Mirzu Ganića.

– “Hvala vam što ste večeras sa nama u ovoj prohladnoj noći, jasno dajući do znanja da ste na pravoj strani”, rekao je Ganić na samom početku. Naveo je da nama ne treba vlast na čijem je čelu nositeljica izvršne vlasti koja premijera ZDK, koji je jedan od nas, naziva “ovaj Ganić” dok su presuđeni ratni zločinci za nju gospoda.

“Ne može se stavljati znak jednakosti između Mirze Ganića i tima SDA Visoko sa nekim ljudima koji su se ogriješili o Zakon. Pozivamo nadležne da sve sumnjive radnje ispitaju sa koje god strane dolazile”, zaključio je.

Na kraju, istaknuta je činjenica da su problemi MZ Dobrinje uvršteni u Izbornu platformu “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”. Projekti koji će biti realizovani nakon pobjede na Lokalnim izborima na području ove MZ su:

– Asfaltiranje puta od stare džamije do Hajesevaca

– Asfaltiranje puta prema Zilićima i Dubovima

– Rekonstrukcija naponske mreže

– Izgradnja kanalizacije

– Izgradnja javne rasvjete

– Izgradnja dječjeg igrališta

– Izgradnja potpornog zida u naselju Buzići

– Asfaltiranje dijela puta u Buzićima ispod pruge

– Asfaltiranje puta prema Dolovima

– Sanacija udarnih rupa i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja u naselju Upovac. 

Zadovoljni mještani su ove informacije pozdravili velikim aplauzom i još jednom potvrdili svoju podršku kandidatu za gradonačelnika Mirzi Ganiću i pobjedničkom timu SDA Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

FOTOGRAFIJE SA OVOG SKUPA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA LINK

GO SDA Visoko
Služba za odnose s javnošću