SDA: I GRAČANICA JE ZA MIRZU GANIĆA I TIM ZA POBJEDE SDA VISOKO

Salih Lemeš vlasnik komapnije Alternativa d.o.o.: “Mi biramo domaćina koji će se domaćinski odnositi prema novcima koje smo mi dali u budžet, a ja znam da će Mirza ovaj emanet uspješno obaviti i da će biti gradonačelnik svih stanovnika Visokog.”

Mirza Ganić: “Petnaestog jedanaestog ćemo svi mi pobijedit, narod će pobijedit jer mu je dosta diktature, neuređenog zdravstvenog sistema u Visokom, nesloge i nejedinstva.”

Veliki broj mještana Gračanice okupio se večeras na predizbornom skupu SDA Visoko. Gosti na večerašnjem skupu su bile kolege iz SDA Vareš na čelu sa predsjednicom Almom Kamenjaš i kandidatkinjom za načelnicu Vareša Enidom Imamagić.

Prvi se obratio aktuelni vijećnik i kandidat za Gradsko vijeće Edin Lopo. Zahvalio se svima na prisustvu i pozvao da se 15.11. da snažna podrška timu SDA Visoko i Mirzi Ganiću za gradonačelnika Grada Visoko.

Nosilac liste Esad Semić prilikom obraćanja je posebno istakao da nakon pobjede na izborima u fokus moramo staviti “znatno poboljšanje situacije u Domu zdravlja”. Veliki broj privrednika je dao obećanje da će finansirati specijalizaciju određenog broja ljekara s obzirom da danas nemamo Upravni odbor i vlast u Visokom, ubrzo možemo ostati bez specijalista u raznim oblastima. Okupljeni su ovo pozdravili snažnim aplauzom. Pored toga, s obzirom na neukusna prozivanja šefice kabineta gradonačelnice, Dinke Omanović, uputio je “repliku”, rekavši: “S ponosom ističem da jesam i limar i bravar i da sam se dugo bavio poljoprivredom sa svojom porodicom da bih na kraju nekad i uspio”, i to su prisutni pozdravili velikim ovacijama.

Uspješni privrednik iz Visokog gospodin Salih Lemeš, vlasnik firme Alternativa d.o.o., obratio se skupu. Uputio je snažne poruke i dao bezrezervnu podršku kandidatu za gradonačelnika Grada Visoko Mirzi Ganiću. Istakao je da nama ne treba vlast koja je kao zid do kojeg se dođe i gdje sva podrška prestaje, gdje vas podcjenjuju, bacaju pod noge i koji misle da su Bogom dani. “Mi biramo domaćina koji će se domaćinski odnositi prema novcima koje smo mi dali u budžet. A da bi bio domaćin moraš imati karakter, moraš imati kućni odgoj bez kojeg nikad nećeš biti insan”, i ove riječi su velikim ovacijama pozdravili. Istakao je da ako u Visokom nema firmi, ako nema zaposlenja, ako nema prometa, onda nema ni sredstava koja će se slijevati u budžet. “Ja znam da će Mirza ovaj emanet uspješno obaviti i da će biti gradonačelnik svih stanovnika Visokog. Imate pravo na građevinske dozvole, imate pravo na poticaje, imate pravo na bolji život”, i posebno je naglasio da imamo jedinstvenu priliku koju moramo iskoristiti, te da ovaj tim na čelu sa Esadom Semićem i Mirzom Ganićem neće i ne zna izdati.

“A narod je tražio najboljeg, i tu je, s nama, s vama, za svoj grad i za svoj narod.” Ovim riječima najavljen je i velikim ovacijama dočekan aktuelni premijer ZDK i kandidata za gradonačelnika Grada Visoko Mirza Ganića.

Na samom početku on se zahvalio velikom broju prisutnih, a posebno gospodinu Salihu Lemešu na riječima podrške i upućenim savjetima. “Nakon pobjede na izborima ovi kandidati i ja ćemo vas PREDSTAVLJATI, a ne vladati i to je osnovna razlika između nas i trenutne vlasti”, istakao je. Naveo je da su za aktuelnu vlast privrednici lokalni moćnici i kriminalci, ali da im mi šaljemo poruku da će SDA pobijediti na čelu sa iskrenim, poštenim, patriotama jer ovaj tim drugačije ne zna.

Naveo je da mi podržavamo ono najvažnije, privredu, poljoprivredu, narod i građane Visokog. “Petnaestog jedanaestog ćemo svi mi pobijedit, narod će pobijedit jer mu je dosta diktature, neuređenog zdravstvenog sistema u Visokom, nesloge i nejedinstva”, i ove riječi su popraćene ovacijama okupljenih.

Napomenuto je da su sljedeći projekti uvršteni u Izbornu platformu “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”, a tiču se MZ Gračanica:

– Asfaltiranje udarnih rupa u gotovo svim naseljima MZ

– Saniranje i uređenje puta od M. Trnovaca prema G. Poriječanima i puta od Smršnice prema G. Poriječanima

– Izgradnja kanalizacione mreže

– Izgradnja javne rasvjete u svim naseljima

– Profesionalno i po standardima uređenje usporivača brzine kretanja motornih vozila na glavnoj cesti

– Izgradnja dječjih igrališta

– Stopiranje istresanja smeća na Livadama;

– Utopljavanje i sanacija OŠ Musa Ćazim Ćatić

– Sanacija divljih deponija. 

Na samom kraju okupljeni su dali snažnu podršku kandidatu za gradonačelnika Grada Visoko Mirzi Ganiću i pobjedničkom timu SDA Visoko!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

FOTOGRAFIJE SA OVOG SKUPA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA LINK

GO SDA Visoko
Služba za odnose s javnošću