Savladajte umijeće pretvaranja problema u izazove

Želio bi doista tako razmišljati, ali izgleda da to ne dolazi samo onda kada poželiš. Problem i dalje gledaš kao problem. Brigu i dalje nastavljaš u sebi mučiti. I onda te iznutra ruje i opterećuje, te se pitaš kako to nekim ljudima ide lahko. To je varka. Ne ide nikome lahko, ljudi su prošli različite škole rada na sebi da bi shvatili da je svaki problem na putu prilika da rasteš, pokažeš svoje znanje i sposobnosti, te budeš bolja i jača osoba.

Treba dobro sazrijeti, da u trenucima kada naiđeš na problem ne počneš širiti negativnosti, u mislima i riječima, već mirno to prihvatiš kao mogućnost koja će ti pokazati jedan novi smjer života kojega nisi primjećivao kada ti je sve dobro išlo. Problem će letvicu tvojih iskustava podići na veću razinu tako da jednoga dana iz dalje vremenske perspektive postaneš zahvalan za to što si prošao jer si od života osjetio i doživio nešto što nikako drugačije ne bi osjetio.

Da bismo svladali umijeće pretvaranja problema u izazove trebamo mijenjati stav, mijenjati svoj pogled na svijet, a to je ona najdublja promjena, promjena koja trese sve unutar nas, i nakon koje više nismo isti. Nekada nas sam život dovede u takvu situaciju, gurne nas na pod, baci nas u slijepu ulicu tako da nemamo izbora drugo nego mijenjati se, ali nekada smo mi oni koji trebamo izabrati.

M. Žuvela