SAMO NASTAVITI OVAKO: Simbioza Gradske uprave, građana i privrednika rezultira uređenjem i utopljavanjem visočkih zgrada

Transfer za sufinansiranje stambenih objekata kolektivnog stanovanja putem Upraviteljstva JKP „Visoko“ pravi je potez putem kojeg Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, pravi bitan iskorak ka ljepšem izgledu sve posjećenije turističke destinacije.

Bolja energetska efikasnost, manja potrošnja novca na grijanje u zimskim mjesecima i čišći zrak, samo su neki od benefita pilot projekta koji bi tokom ljeta trebao za početak da bude realiziran na pet zgrada u Visokom.

Zgrada sa četiri ulaza u ulici Donje Rosulje i jedna u Naselju Luke, zahvaljujući prvenstveno inicijativi Gradske uprave, dobiće potpuno novi izgled iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša koja će biti prebačena na račun Službe za upraviteljstvo JKP „Visoko“.

Konkretno, zgrada u Donjim Rosuljama (četiri ulaza) biće utopljena sredstvima Gradske uprave koja preko Upraviteljstva učestvuje sa 65.000 KM, stanara koji su osigurali 65.000 KM koje će moći otplaćivati u ratama i firme „Suša Commerce“ koja je osigurala 100.000 KM.

Kada je u pitanju zgrada u Naselju Luke, Gradska uprava i stanari će učestvovati sa po 25.000 KM kako bi taj stambeni objekat koji je u jako lošem stanju dobio sasvim novi izgled, te postao energetski efikasniji.

Ove godine je načinjen bitan iskorak, pa će u saradnji Gradske uprave i građana uži centar grada izgledati još ljepše, a građanima osigurati i velike uštede, što je svakako potez za pohvalu Gradske uprave odnosno rukovodstva.

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća, pored pomenutih aktivnosti za ljepši Grad Visoko, upućen je poziv svim stanovnicima da udruže sredstva zajedno sa sredstvima Gradske uprave, kako bi Visoko postalo mjesto još ugodnijeg življenja, ljepšeg izgleda i mnogo čišćeg zraka u zimskim mjesecima.

Trebamo biti svjesni da ne možemo samo kritikovati i čekati da doslovno sve neko drugi uradi. Trebamo učestvovati, svako na svoj način kako može, i tada slogan „Visoko može još više“ dobiva pravi smisao.

Za dobrobit svih nas i generacija koje dolaze.