SAMI SMO SEBI NAJVEĆI NEPRIJATELJI: Sve je tako jednostavno kada se prestanete boriti protiv sebe

U redu je da podržite sebe u svojim snovima. U redu je da vjerujete kako ste sposobni za velike svari. U redu je da postanete osoba koja želite postati. Naš najveći problem je što u svim tim stvarima nekada nismo sigurni što je ispravno pa zapostavljamo sebe, ne podržavamo sebe u svojim snovima i ne vjerujemo da možemo činiti velike stvari. A sve je tako jednostavno, prestati se boriti protiv sebe.

Kako lahko povjerujemo u druge, ne tražimo od njih puno dokaza. Kako lahko stavimo svoj život u tuđe ruke dajući im do znanja da imamo u njih povjerenja i da znamo da su sposobni učiniti sve ono što žele. Ali sa sobom nam to malo teže ide. Od sebe tražimo mnogo više potvrda i dokaza. Toliko sumnja položimo u sebe da se za svaki naš napredak moramo krvavim snagama izboriti jer nosimo neprijatelja u sebi.

Prestanite se boriti protiv sebe jer drugoga nećete moći zavoljeti ako ne zavolite prije toga sebe, o drugom nećete moći voditi računa ako računa ne vodite o sebi. Toliko smo energije potrošili u svoje svakodnevne strahove, da smo makar malo uložili u ono što želimo, sve bi u našem životu bilo drugačije. Toliko smo snaga potrošili na zakopavanje svojih talenata, da smo makar malo potrošili na iskopavanje, sve bi drugačije bilo.

U redu je da sebe nazovete pobjednikom i onda kada se iza vas nalaze mnogi gubici i porazi, jer to nisu porazi ukoliko ste nešto od njih naučili. U redu je da ne pristajete na manje od onoga što zaslužujete jer znate svoju pravu vrijednost. U redu je obratiti pažnju na onaj tihi glas u vama koji kaže: Vjerujem da mogu uspjeti. Sve je to u redu i sve je tako jednostavno kada se samo prestanete boriti protiv sebe!

M. Žuvela