Regionalni teniski centar u parku Ravne 2 već uveliko služi svojoj svrsi

Regionalni teniski centar u parku Ravne 2, nakon spektakularnog otvorenja sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem u julu ove godine, već uveliko služi svojoj svrsi. Namijenjen za pripreme vrhunskih tenisera iz BiH i regije, Teniski centar u Visokom već je ugostio nekoliko mladih i perspektivnih igrača.

Prva od profesionalnih tenisera koja se prirpemala u Parku Ravne 2 bila je Nefisa Berberović, a onda i djevojka koju nazivaju čudom od djeteta, Suana Tucaković. Zatim najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš, kao i Aldin Šetkić koji je podržao ovaj projekat i na samom otvaranju Kompleksa.

Tu je i dosta drugih mladih tenisera iz cijele regije sa sparing partnerima, a možda će upravo ovaj teniski centar biti odskočna daska za neke od njih u svijet vrhunskog tenisa.

Fondacija Arheološki Park: Bosanska piramida Sunca se još jednom zahvaljuje sponzorima i prijateljima Fondacije koji su pomogli izgradnju ovog Centra, a to su: Teniski savez Bosne i Hercegovine, Austronet, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Mušinbegović gradnja te Fondacija Novak Djoković i kompanija BhTelecom – Moja priča.

 

 

BPS/ViPromo