Reakcija SDA Visoko na izjave nezavisne gradonačelnice Amre Babić u srbijanskim medijima

Taman odlučimo posvetiti se pametnijim stvarima, kad Amra Babić iskoči iz neke televizije, svoje privatne Visočke koju svi mi plaćamo, ili neke srbijanske, sa porukama na koje jednostavno ne možemo ostati nijemi.

Molimo vas, pogledajte ovaj tv prilog i izjavu gradonačelnice Visokog. Pogledajte našu sramotu. Da li je moguće niže pasti – kada je u pitanju Amra Babić samo joj je nebo granica.

Na veliku žalost, daleko je Visoko od avangarde i razvoja. Upravo suprotno, politikom Amre Babić Visoko je zaustavljeno u razvoju. Visoko prednjači po najskupljoj vodi, najvećoj zagađenosti, odlivu ljudi, najnižim subvencijama poljoprivrednicima, rupama na putevima.

Vlast u Visokom je prva u podjelama i svađama sa susjednim općinama, Kantonom i Federacijom BiH, ali se zato hvali sporazumima sa općinama čije načelnice veličaju ratne zločince Karadžića i Mladića, prima u službene posjete predvodnike velikosrpske i antibosanske navijačke skupine “Delije”, ide na noge srbijanskim načelnicima koji su presuđeni za kriminal.

Evo sada smo čuli i to da trebamo “zaboraviti prošlost”.

A dobro znamo da narod koji zaboravi prošlost ne može računati na sigurnu budućnost.

E, pa s ovog mjesta poručujemo, nećemo zaboraviti prošlost, jer ne želimo da nam se ponovi genocid.

Saradnja da ali samo kada priznaju da su krivi za genocid i kada prestanu podržavati ratne zločince.

Sada je sasvim jasno. Visoko je kažnjeno. Zaista je Amra Babić naša velika greška. Preuzeli smo emanet da tu grešku ispravimo ako Bog da u oktobru.

Jer, Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje.

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
OPĆINSKI ODBOR VISOKO

PRILOG: