Reakcija OO SDA Visoko na „Exkluzivni intervju Amre Babić“

Amra Babić je uzdrmana: Izrežirani intervju na nelegalnoj televiziji upotrijebila za obračun s narodom

Amra Babić i njen režim u Visokom su uzdrmani. Njen sinoćnji izrežirani intervju u trajanju više od sat vremena na svojoj privatnoj i nelegalnoj televiziji koju plaćaju građani Visokog, poslužio je da se u maniru velikih diktatora obračuna s narodom i svim svojim neistomišljenicima. Zloupotrijebivši 29. august, Dan Grada Visoko, Amra Babić vidno iznervirana, kiselog osmijeha, prečestim gesitkulacijama, u monolozima koji su znali trajati i po 17 minuta, glumeći da je se to ne tiče, bljuvala je vatru na narod koji eto besposlen pa potpisuje peticiju zbog poskupljenja vode, obične ljude koji ne daju na svoje, novinare koji ne misle kao ona, Vladu ZDK koja ne dozvoljava kriminal, SDA koja je stala uz narod, i sve one koji su se drznuli da pitaju “gdje su pare”.

Od pokušaja samohvalisanja, nerazumijevanja bijesa naroda kojemu nije do koncerata i muzike, štitila je interese Enesa Begovića, ne spominjući pri tome Harisa Džinovića i njegovu prijateljicu Cecu Ražnatović udovicu ratnog zločinca, ali je zato nalazila opravdanje u Dini Merlinu. I što je veoma važno, nije demantirala 20.000 KM za koncert Enesa Begovića.

Degutantno je bilo slušati i gledati “škakljiva pitanja” novinarke u ovom po svemu unaprijed pripremljenom intervjuu sa probranim snimcima nekoliko asfaltiranih ulica i jednog građevinskog objekta, govoreći kako se “Visoko mijenja iz dana u dan”. Nismo vidjeli rupe, makadame, divlje deponije, smeće, nismo vidjeli nezadovoljna lica, i niti jednu makar statističku brojku o povećanom kriminalu i strahu koji vlada u Visokom. Za svu bijedu u Visokom po Amri Babić krivi su drugi. Vrhunac novinarstva bio je pitanje o stranim ambasadorima kao očit primjer mahalskog uvlačenja potpuno nebitnog za bilo koga osim za Amru Babić.

Amra Babić na momente je djelovala komično, jer sa statusom Grada Visokog “sad smo svi građani”, i nema više podjele na građane i seljake. Nije mogla skriti animozitet prema Kaknju. Mi je evo pitamo zašto ne voli Kakanj? Zato što ga vode ljudi koji su bolji od nje? Istakla je da sarađuje sa svima, valjda kako bi nam objasnila zašto su joj prijateljice načelnice koje podržavaju ratne zločince, a posebno mjesto dala je Vladi Kantona Sarajevo, a znamo i zašto – veže ih isti prijatelj porijeklom iz Turske koji je trenutno na “privremenom radu” u SAD-u.

Jer čudno je, da ne upotrijebimo neku drugu riječ, isticati Vladu kantona sa kojom nemate baš toliko infrastrukturnih i drugih veza u odnosu na Vladu čijem kantonu pripadate.

Prema Babićki “živimo u čudnom vremenu”, a “društvene mreže su na čudan način povezane”. Ako Amru Babić pitate, za poskupljenje vode su krivi svi bivši menadžmenti JKP Visoko od kada ono postoji i građani koji su krali vodu i nisu željeli plaćati račune. “Voda je Božija”, kaže Amra, da bi nekoliko minuta kasnije u govoru koji je održala, ipak demantovala samu sebe i pokazala da je voda njena. Jer, kako drugačije shvatiti njen prijedlog da “dopusti” narodu da jedan dan “od 8 ujutro do 8 naveče” besplatno sipaju vodu na izvoru?! Hvala ti Amra, tako rade pravi vladari koji vode računa o svojim kmetovima.

Pa ona ljude smatra svojom privatnom svojinom!

Zašto “besplatno” i “od 8 do 8”?

Zašto jednostavno ne prizna grešku, zašto ne uvaži volju naroda i cijenu vode vrati na normalan nivo, kakav je već bio?

Ne, ona bi opet da poklanja ljudima nešto što njima već svakako pripada.

Na kraju smo, po uzoru na sve populiste, morali slušati kako je zapravo ona žrtva, a ne narod koji trpi njenu diktaturu.

Amra Babić nas ni ovaj put nije ubijedila da je ona rješenje za naše Visoko. Nije objasnila gdje je spiskano 70 miliona KM općinkog budžeta za vrijeme njene vladavine. Nije nam odgovorila ni zašto građani Visokog moraju plaćati “penale” za nepovlačenje sredstava kredita EBRD-a u iznosu od 75.000 KM. Nije objasnila ni kako smo došli u situaciju da nam je voda skuplja od struje. Nema odgovora na pitanje zašto je cijena priključka na vodovod toliko velika da je uticala na mali broj priključaka, a čime je ugrožen projekat vodosnabdijevanja – dakle Amra Babić ti ga ugrožavaš i ne može te nikakav intervju spasiti od odgovornosti. Nije Amra Babić objasnila ni zašto otima mjesne vodovode i izvore od naroda. Ustvari to je objasnila, da bi im dozvolila da ponekad “od 8 do 8” natoče sebi vodu besplatno.

Amra Babić, kriminal, zapošljavanje bliže i dalje porodice, talovi, rupe na cestama, divlje deponije i smrad, odlasci ljudi, pritisci na poljoprivrednike, pritisci na privrednike i njihove biznise, reketi, otimanje ljudima njihove egzistencije, nelegalne kupovine zgrada, nelegalno zatvaranje JRTV Visoko i nelegalan rad JRTV Visoko na istoj frekvenciji u okviru Kulturnog centra, ostrašćena propaganda i privatna politička kampanja koju vodiš narodnim parama, strah, napadi na ljude, to su teme o kojima ti treba da govoriš ako si iskrena i ako si poštena. Očigledno da nisi.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

OO SDA Visoko