Razočaravajuće: Pokidane poruke sa žardinjera na Kožarskom mostu

Prije nekoliko dana svjedočili smo izuzetno originalnom i prekrasnom podvigu, ekološkoj akciji koju je inicirao naš sugrađanin Faruk Šahinović.

Akcija je realizovana uz podršku velikog broja sugrađana, dobrih i osviještenih ljudi koji su imali iskrene želje – uljepšati centar grada Visokog, Kožarski i Varoški most.

Kao što je poznato, postavljene su žardinjere sa cvijećem i porukama.

U svemu navedenom Visočani, kao ni posjetioci, nisu dugo uživali.

Danas je zabilježen vandalski čin kidanja poruka sa žardinjera i o ovoj radnji još uvijek nema provjerenih informacija.

Prvobitno se sumnjalo na otpadanje poruka uslijed kiše, međutim, sugrađanin Mahir Šahinović, nakon pregleda žardinjera zabilježio je detalj koji jasno dokazuje da je riječ o zlonamjernom, bezobraznom i podlom činu lica koji ne mari ni za grad ni za njegove građane koji su sa ljubavlju pristupili ovoj akciji.

Sve navedeno prijavljeno je službenicima PU Visoko i nadamo se da će se u najskorijem periodu otkriti počionici ovog nedjela.

Sramota i na obraz i čast onome ko je imao snage i hrabrosti uništiti ogroman trud.

Farukova poruka je:

“Tranzicija društva nije nimalo laka.

Do katarze je dug put. Toga sam i ja svjestan, toga ste i vi svjesni.
Očekivali smo vandalizam.

U New Yorku su se izborili s tim tako sto su bili istrajni. Subway po kojima su pisani grafiti u toku noći, ujutro su bili prefarbani i vraćeni u origanalni izgled. Navečer se išaraju, ujutru budu ofarbani. I tako je trajalo neko vrijeme, sve dok grafiti nisu nestali.

Da li mislite da ću ja stati?

Za naše Visoko, za grad 21. vijeka, za kraljevski grad”

 

ViPromo