„PYRAMID TRAIL“ VISOKO I OVE GODINE: Uz utrku brojni zanimljivi sadržaji i događanja

Osim brojnih sadržaja kojih je iz dana u dan sve više, Arheološko-turistički park „Ravne 2“ je kroz nekoliko godina postao mjesto za rekreaciju, dobru zabavu, odmor u prirodi, porodične izlete, ali i sportske sadržaje.

Pored brojnih sadržaja koji su već planirani u ovoj godini u parku „Ravne 2“, očekuje nas i treća po redu utrka „Pyramid trail“.

Treće izdanje ove ultra zabavne utrke, čiji je domaćin park „Ravne 2“, gdje je start, ali i sami cilj utrke, zakazano je za august ove godine, tačnije za 29.august, kada se slavi i Dan grada Visokog.

Organizatori već spremaju sve što je potrebno za ovogodišnju utrku, za koju ne sumnjamo da će ponovo privući veliki broj takmičara, kako profesionalaca, tako i rekreativaca, a krajem augusta park „Ravne 2“ će biti mjesto još jednog sportskog događaja.

Lokacije Fondacije, kao i otkriće piramida u Visokom, kroz protekle godine u Visoko su donijele i brojne sadržaje, a jedan od njih je upravo i ova utrka. Utrka je povod i za brojne aktivnosti koje će biti održane u vikendu za kada je najavljena, a tako su već sada planirani koncerti, radionice i predavanje, dok je neizostavni dio i sajam u parku „Ravne 2“, a sve to u organizaciji Fondacije, uz besplatan ulaz na sva dešavanja.

Inače, prva utrka „Pyramid trail“ održana je prije dvije godine i privukla je nekoliko desetina učesnika, da bi prošlogodišnja utrka u Visoko dovela preko 160 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

I ove godine „Pyramid trail“ utrka u park „Ravne 2“ dovodi brojne takmičare, a sigurni smo i jako zanimljiv program u kojem će uživati svi oni koji se odluče na dolazak.