PS Visoko: Evidentirana lažna prijava za izvršenje krivičnog djela

JAVNI RED I MIR
Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica
Dana 10.08.2020. godine, u 11,00 sati, u mjestu Vukotići, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa tableta vlasništvo lica Č.Z., iz Zenice. Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Nemila, te u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Zavidovići, indicirano je na području Zavidovića lice koje se sumnjičilo za navedenu krađu, a koje je upravljalo putničkim motornim vozilom „Golf“, registarskih oznaka K62-A-810. Kako je utvrđeno, radilo se o licu B.E., iz Zavidovića, koje je lišeno slobode i kod kojeg je pronađen otuđeni tablet. Nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada.

Visoko
Dana 10.08.2020. godine, u 14,35 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Visoko se obratilo lice C.Z., iz Visokog, i tom prilikom prijavio lice D.M., iz Banja Luke, da ga je lažno prijavilo za izvršenje krivičnog djela. Daljnji rad na provjeri zaprimljene prijave i dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ
Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, četiri lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.