PRONAĐENA KLACKALICA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA

Danas je prilikom bezbrižne dječje igre u parku Zrinjevac pronađen artefakt, klackalica iz drugog svjetskog rata. Brzom reakcijom roditelja nitko od djece nije ozlijeđen a žurno su pozvani predstavnici grada i djelatnici komunalnog poduzeća da uklone istu.

Izlaskom na teren u tamiću starijem od klackalice djelatnici Parkova su okupljene roditelje educirali da je klackalica novijeg datuma, instalirana nakon javne nabavke 2001. godine. Istu su djelatnici podmazali sa kolomasti iz tamićevog ležaja te je svečano pustili u rad u prisustvu gradskih službenika. Dok su radnicima bili još zasukani rukavi zakucana su još dva eksera u drveni mobilijar te je podmazana i jedna ljuljačka koja je proizvodila nesnosnu buku kada bi se debele srednjoškolke ljuljale na istoj.

Za to vrijeme metalni tobogan je iskucao limar iz Opina koji jako dobro poznaje metal iz 90ih. Voditelj gradske službe za komunalne poslove i okoliš ocijenio je današnji dan jednim od najuspješnijih u novijoj povijesti službe, odmah iza onog antologijskog dana kada je 2017. godine 8 minuta u komadu radila fontana na Rondou.

Kazao je da samo redovno održavanje gradske infrastrukture može dati smisao ogromnoj uredskoj garnituri koja sjedi u Parkovima.

Kasnije je upriličen i svečani domjenak gdje su bili prisutni predstavnici svih 5 gradskih komunalnih poduzeća sa rodbinom, tj. radnicima (Račun za to ćete dobiti sljedeći mjesec).

Ters