Promocija knjige ”PTSP spomenar” Dragana Bursaća danas u Visokom

Dragan Bursać – ime koje govori samo za sebe

Promocija knjige ”PTSP spomenar” višestruko nagrađivanog novinara, kolumniste, profesora filozofije i sociologije, borca za istinu i pravdu, Dragana Bursaća, bit će upriličena u ponedjeljak, 11. novembra, u Kulturnom centru Altindag – Visoko, u 18:00 sati.

Gradska biblioteka Visoko kao organizator poziva sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju.

Dragan Bursać je dobitnik prestižne nagrade „European Press Prize“, koju se naziva i „evropskim Pulitzerom“, dok ga je Društvo novinara Bosne i Hercegovine proglasilo najboljim novinarom u BiH u 2017. godini.

Autor o knjizi:

– “Ono što hoću reći je da je činjenica kako je ‘PTSP spomenar’ refleksija na rat. Nekada trenutačna, nekada s odloženim dejstvom. Znam da sve to možemo staviti u ideološki i aksiološki okvir rata, ali ima tu nijansi. Recimo, biće koje nije za rata (a, koje biće jeste?), takvo biće ubačeno u ratni narativ može samo da pripovijeda ili da se uništi. Ja sam to biće negdje na pola puta.

Ja pišem knjigu, knjiga piše mene. Tih 117 strana i 120 grama papira esencija su jezika kojim govorim, mentaliteta, ljudi i prostora iz kojih jesam, kao i dešavanja oko moje glave i u mojoj glavi. Zapravo, ja ni nisam krenuo u pisanje knjige. Nisam imao predstavu da ću ‘Spomenar’ isporučiti svijetu, nego se nekih pet-šest njegovih segmenata sklopilo u knjigu.”.