Profesionalna bh. teniserka Nefisa Berberović:”Teniski tereni u Visokom kao i na najboljim svjetskim turnirima”

Nefisa trenira na vrhunskim terenima u parku "Ravne 2"

 

Profesionalna bh. teniserka Nefisa Berberović (WTA 251. pozicija) prvi je teniski profesionalac koji koristi terene Regionalnog teniskog centra u Bosanskoj dolini piramida za svoje pripreme. 

Nefisa će u Visokom trenirati deset dana, a sprema se za nastupe u SAD, turnir u Bronksu, ali i eventualne kvalifikacije za US Open.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam prva teniserka koja koristi ove terene za pripreme. Ovamo sam stigla sa svojim timom, a pripremam se za američku turneju na koju idem od 15. avgusta. Ovo vrijeme ovdje ćemo iskoristiti da dobro treniramo, uživamo i jako mi je drago da pripreme mogu da obavim u ovom centru i kod svoje kuće, u svojoj zemlji.

Što se samih terena tiče oni su vrhunski, pripreme obavljam na tvrdoj podlozi, a oba terena kao i uslovi su na vrhunskom nivou, onakvi kakve sam viđala na najboljim svjetskim turnirima. Ovo je jedna pozitivna priča koju treba podržati, ali i održati u budućnosti, a ovi tereni će jako dobro doći svim igračima koji se odluče za pripreme ovdje. – kazala je Nefisa za portal “Avaza”-

Priliku za prvi dolazak u Visoko iskoristila je i za obilazak tunela Ravne, a kako nam je kazala, uz treninge će imati i posjete tunelima i piramidama.

– Prije treninga sam sa svojim timom obišla tunele Ravne, stvarno je impresivno i mislim da ćemo dosta toga u ovim danima naučiti, vidjeti i dobiti mnogo novih informacija. Uživali smo u obilasku, a i narednih dana ćemo u sklopu programa treniranja nastaviti i sa obilascima ovih zanimljivih lokacija – rekla je za portal “Avaza” Nefisa Berberović.

 

 

 

Avaz.ba/ViPromo