PRIPREMITE SE ZA LJETO: 5 vježbi za cijelo tijelo koje možete odraditi i kod kuće

Želimo li biti fit do ljeta, odlazak u teretanu prvo je što nam pada napamet. No mnogi od nas jednostavno nisu za teretanu, bilo da je riječ o nedostatku vremena, novca ili neugodi koja nas hvata zbog prepune teretane. Zato je vježbanje kod kuće odličan način kako se dovesti u formu, a sve što trebate jest nekoliko rekvizita koji će vam u tome pomoći.

Bučice i klupica rekviziti su uz koje ćete vježbanje kod kuće dovesti na višu razinu. U svoj mali kutak koji nalikuje na teretanu, ne zaboravite doći prikladno obučeni. Vježbanje u funkcionalnoj odjeći koja se brzo suši i regulira znojenje učinit će trening komotnijim i lakšim.

ISKORAK S BUČICAMA

Iskorak je izvrsna vježba za sve one koji žele poraditi na stražnjoj loži nogu. Njome povećavamo stabilnost i poboljšavamo ravnotežu. Tome dodatno pridonose bučice kojima aktiviramo i leđne mišiće.

Izvođenje: Raširite noge tako da su vam stopala u ravnini s kukovima. Iskoračite desnom nogom i savinite oba koljena kako bi bila pod kutom od 90 stepeni. Neka vam ruke pritom budu spuštene uz tijelo. Pripazite da prilikom izvođenja iskoraka koljeno ne prelazi vrh stopala. Vježbu ponavljajte 20 puta izmjenjujući noge.

ČUČNJEVI

Rijetki su oni koji su se rodili sa savršenom stražnjicom. Zato je podizanje stražnjice jedan od najvećih izazova za svakog od nas. Prosurfamo li internetom, primijetit ćemo kako su upravo čučnjevi glavna vježba za njezino podizanje.

Izvođenje: Noge razdvojite kako ne bi prelazile širinu ramena. Gornji dio tijela treba biti lagano nagnut prema naprijed, a stražnjica čvrsta. I za ovu vježbu trebate pripaziti da vam koljena ne prelaze vrh stopala. Vježbu ponovite od 10 do 20 puta.

TRBUŠNJACI NA KOSOJ KLUPI

Izgubiti višak kilograma oko trbuha gotovo je jednako izazovno kao i postizanje željene stražnjice. Zato je ova vježba dušu dala za sve one koji se bore s masnim naslagama oko tog kritičnog dijela tijela.

Izvođenje: U stojećem položaju zakačite noge za kosu klupicu kako bi bile fiksirane. Kukove naslonite na klupu, a ruke stavite iza glave ili ih prekrižite na prsima. Lagano se spuštajte prema dolje pritom napinjući trbušne mišiće. Vježbu treba ponoviti barem 20 puta.

KOSI TRBUŠNJACI 

Još jedna vježba kojom možemo istesati svoj trbuh i naglasiti struk. Ovom efikasnom vježbom kojom aktiviramo bočne trbušne mišiće, dobit ćemo struk na kojem nam malo tko neće pozavidjeti.

Izvođenje: Lezite na pod i stavite ruke na potiljak. Zatim odignite gornji dio tijela od podloge i privucite jednu nogu sebi. Bit je ove vježbe laktom jedne ruke dodirnuti koljeno suprotne noge. Na taj način uključujemo bočne trbušne mišiće i radimo na struku. Vježbu probajte izvesti barem 20 puta.

HAMMER PREGIB SA ZAOKRETOM

Vrlo malo ljudi radi na svojim rukama iz straha da će ih nabildati, no nemojte se bojati. Uz ove vježbe ruke ćete lijepo oblikovati.

Izvođenje: Stanite uspravno s rukama uz tijelo. Dlanovi s bučicama moraju biti okrenuti prema unutra. Gornji dio tijela mora mirovati tijekom izvođenja cijele vježbe. Laktove držite uz bokove te naizmjenično podižite ruke u laganom zaokretu prema gore. Vježbu ponovite barem 20 puta.

Nova Studio