PRIPREME ZA NOVU TURISTIČKU SEZONU: Magična šuma ponovo blista

Zašto je ‘Arheološko-turistički park Ravne 2’ najljepši park na jugu Europe? Zato što je Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ od zapuštenog močvarnog zemljišta sa sedam divljih deponija napravila park za uzor. I zato što je to najuredniji park. I što je park međunarodne energije, donatora i volontera. I zato što je prepun kreativnih, pozitivnih sadržaja. I stoga što je održavan s puno ljubavi i entuzijazma. I, uz sve to, zato što je besplatan za sve posjetioce i što se kroz njegovo postojanje podiže svijest gostiju o ekologiji, poštivanju prirode, harmoniji i balansu svih živih bića, ljepoti i umjetnosti, generiranju pozitivne energije.

Poseban dio je ‘Magična šuma’. U njoj su stabla sačuvana, zemlja oslobođena od naslaga lišća, grana i smeća, drveće ošišano, suhe grane uklonjene, potok uređen. Svako stablo je dobilo svoju kamenu ogrlicu, različitih boja.

Kao i prethodnih godina, u sklopu proljetnih radova i priprema za novu turističku sezonu, radnici Fondacije učinili su da Magična šuma ponovo zablista i osvoji svojom ljepotom sve putnike namjernike.