Primanja i obećanja Frame Visoko

Pod geslom “Stvorio sam te samo za ljubav” u subotu 8. veljače u našoj samostanskoj crkvi svečano je proslavljen Obred primanja i obećanja u Framu.

Dvadeset i dvoje framaša izreklo je svoje “evo me”, petero je primljeno u bratstvo, a 17 framaša je obnovilo svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži.
Svetu misu predslavio je fra Silvio Zlatarević, pomoćni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, a prisutni su bili fra Stipo Alandžak, duhovni asistent Frame Visoko, fra Ivica Matišić, duhovni asistent Frame Busovača, fra Nikola Pejčin, duhovni asistent Frame Kreševo, fra Nikola Kozina, duhovni asistent Frame Guča Gora, fra Mario Dadić, duhovni asistent Frame Vitez i fra Tomislav Svetinović s Petrićevca. Misno slavlje animirao je bend Novo nebo iz Zenice.

Fra Silvio se u propovijedi osvrnuo na geslo naših primanja i obećanja rekavši da smo stvoreni iz ljubavi i za ljubav, da se ljubav očituje u služenju po uzoru na sv. Franju. Potaknuo nas je da živimo ono što danas obećajemo, da pratimo što čitamo i kako svjedočimo.

Po završetku svete mise prisutnima se obratio fra Stipo izrazivši veliku zahvalnost što su framaši došli i uveličali naše slavlje, visočkim je framašima čestitao te istaknuo kako svakodnevno žive svoje bratsko poslanje u našoj zajednici u Konviktu.

Nakon mise obratio nam se fra Ivo Kramar, jedan od prvih svećenika koji je pokrenuo Framu u Bosni Srebrenoj rekavši nam da se tada, 1995. godine, kad je pokrenuo Framu u Vitezu nije ni nadao ovolikom broju bratstava i mladih, potom smo imali priliku poslušati žensku klapu Cavtajge te čuti nekoliko pjesama Luke Paljetka, koji je ovih dana bio kod nas.

Hvala svim framašima i duhovnim asistentima koji su bili dio našega slavlja, hvala fra Stipi i našoj s. Anici Markelić, koja nas neumorno prati u našem radu. Hvala bendu Novo nebo što su svojom pjesmom uveličali naše slavlje i na kraju hvala Bogu na ovom danu i daru poziva i ljepoti života u Frami.

Mir i dobro!

Frama Visoko