PRIJETI OPASNO NEVRIJEME: Meteorolozi izdali narandžasto upozorenje

Za područje Krajine, centralne i sjeverne predjele u BiH za sutra je izdato narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova, praćenih grmljavinom.

Lokalno su mogući obilniji pljuskovi, od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, koji mogu izazvati bujične poplave, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Upozorenje je izdato za period od 11 do 20 sati.

U BiH će sutra biti promjenljivo do pretežno oblačno s češćom kišom, pljuskovima i grmljavinom te uslovima za lokalne nepogode i svježije.

Ujutro i u prvom dijelu dana bit će oblačno na zapadu i sjeveru s kišom, u centralnom pojasu sa pokojim pljuskom, a u ostalim predjelima malo do umjereno oblačno, saopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda RS-a.

Poslije podne bit će sve više oblaka u svim predjelima uz kišu i pljuskove. Zona jače nestabilnosti formirat će se od centralnih predjela ka istoku, jugoistoku i jugu, gdje može biti i lokalnih nepogoda.

Prema večeri se očekuje postepen prestanak padavina i razvedravanje, prvo na zapadu, jugozapadu i jugu, a kasnije na istoku i sjeveroistoku.

Jutarnja temperatura iznosit će od 13 do 18, a najviša dnevna od 20 do 25 na zapadu, na istoku i jugu do 31 Celzijev stepen.