Prijatelji iz Subotice prvi put u Bosanskoj dolini piramida: FANTASTIČNO JE

Iako je pojava korona virusa skoro pa zaustavila turizma u našoj zemlji, a tako i u Bosanskoj dolini piramida, ljudi koje projekat istraživanja prvih europskih piramida oduševljava, pronalaze način i u ovim vremenima da obiđu sve interesantne destinacije. Janoš Korhec iz Subotice s prijateljem u Visokom boravi dva dana, a uspio je obići skoro sve lokacije i jako je zadovoljan što se odlučio na dolazak.

– Prvi put sam ovdje, tu smo već dva dana i utisci su super. Ja već dosta dugo pratim cijelu ovu priču vezanu za piramide i jako sam zadovoljan viđenim. Sviđa mi se sve što sam vidio, sav ovaj trud i sve što je dr. Osmanagić pokrenuo, a naredni put planiram doći i sa porodicom. – priča Janoš.

Iako su granice većinom zatvorene, on se s prijateljem odlučio rizikovati i doći u Visoko.

– Kada smo krenuli bila su pomiješana očekivanja, nije bilo nikakvog straha, ali smo provjerili može li se doći. Prihvatili smo također i da ako dođe do nekih novih mjera da se moramo kući vratiti u karantin i ni to nas nije spriječilo da se uputimo ovamo. Ove godine su popularne domaće destinacije, pa i mi na Balkanu ćemo bolje upoznati svoje zemlje i predjele. Svi mi smo ranije putovali negdje vani, a kao što sam i rekao, otkako sam čuo za ovaj projekat, privukao mi je pažnju, ovaj fenomen, ovaj kompleks, tako da sam rado došao i dolazit ću opet. Obišli smo i park, fantasično je i lijepo namješteno, na sve strane su putokazi, igrališta za djecu, bine, instalacije, sve je jako lijepo, svjetski napravljeno i svima koji osjete neku volju za prirodom, za suštinom života, toplo preporučujem da dođu ovamo. – kazao nam je Janoš.