Približavanje proljeća „razbudilo“ i aleju suvenirnica na Ravnama

Dolazak proljeća i nešto ljepše vrijeme donosi i pripreme za novu sezonu u Bosanskoj dolini piramida. Za novu sezonu se već pripremaju i u popularnoj Aleji suvenirnica koja se nalazi nekoliko metara od ulaza u Podzemni kompleks tunela Ravne, a iako je sredina februara, gostiju, a samim tim i posla, već ima.

Među onima koji su svoja vrata i svoje proizvode već ponudili gostima koji pristižu u Visoko je i Erna Okanović, koja u svojoj radnji u Aleji suvenirnica gostima nudi ljekovito bilje, ali i brojne ljekovite i prirodne proizvode.

– Evo već nekoliko dana sam tu, radnja je otvorena, a moram vam priznati i da gostiju već ima. Ovo vrijeme dok nema gužve koristimo za uljepšavanje naših radnih prostora, da gosti mogu uživati i u tom segmentu kada počnu dolaziti u nešto većem broju. – kazala nam je Erna.

Njoj će ovo biti druga sezona u Bosanskoj dolini piramida, tačnije u novom dijelu Kompleksa Ravne, a kako nam je već i pričala, jako je zadovoljna svim uslovima, kao i brojem gostiju koji svrate.

– Jako sam zadovoljna, pa čak i malo iznenađena, naravno pozitivno, jer sam radila sve do 1.decembra prošle godine, što je zaista dobar dokaz da nam gosti u Visokom ostaju sve duže, i da promocija projekta daje rezultate, pa evo imamo goste skoro tokom cijele godine. Ovo vrijeme koristimo da bismo sredili i uredili ovu Aleju suvenirnica, pa se tako i ja trudim da unesem malo promjena u samoj radnji, da izgleda ljepše i privlačnije našim gostima. – kazala nam je Erna.