PRESS RK BOSNA EKOENERGIJA: PROTIV RK KRIVAJA IGRA NAM SAMO POBJEDA

 

Sedam utakmica je iza igrača RK Bosna Ekoenergija. Pozicija 14. a bodova 3. U subotu od 20 sati očekuje ih težak domaći meč protiv RK Krivaja(BHRT uživo).

Povratak u KSC „Mladost“ nakon odrađene kazne je prednost uz pune tribine. Problem može biti nervoza zbog neophodne pobjede, a šestoplasirana ekipa iz Zavidovića neće biti lahak plijen.

Prema riječima trenera Adema Bašića glavni zadatak će biti zaustaviti Amitovića koji je izuzetan šuter sa vanjskih pozicija. Razbranjen iskusni gostujući golman mogao bi također biti problem kao i ljevoruki desni bek.

Ipak, sve će biti lakše jer ćemo imati više igrača na raspolaganju. Kapić će nakon pauze zbog povrede biti jaka karika u odbrani. Par bolesnih igrača je ozdravilo. Hrnjić je jedini upitan zbog stomačne viroze.

Trener Bašić je ponovio da igramo dobro, otklanjamo greške i da nam samo nedostaju bodovi. Zadovoljan je i igrom mladih igrača koje školske obaveze sprječavaju da budu još bolji i sa više treninga.

Već u subotu RK Bosna bi na klupi mogla dobiti pomoćnog trenera Samira Jamakovića, trenera kadetskih ekipa visočkog kluba.

Predsjednik Emir Bešlagić kao i član Uprave Irhad Avdagić svjesni su teške situacije. Obećavaju par pojačanja u nastavku sezone. Klub su finansijski konsolidirali i plate su redovne. Mole za fer i korektno navijanje. Incident protiv RK Gračanica nas je koštao 10. 000 KM. Savez i arbitri jedva čekaju na novu nepromišljenost navijača. Uz malo sportske sreće RK Bosna Ekoenergija će pobjeći sa dna tabele i pokušati ostvariti zacrtane ciljeve.

R.V.