Preporuke koje će vam sigurno pomoći: Kako se brzo rashladiti?

Osim što je neugodno, pretjerano izlaganje vrućini je opasno za svakoga jer može uzrokovati i ozbiljne zdravstvene probleme.

Postoje neki osnovni načini kako se rashladiti, za početak se potrebno skloniti sa sunca.

Stavite led na ove dijelove tijela

Uzmite malo leda iz zamrzivača i stavite na određene tačke na tijelu – tamo gdje su krvne žile najbliže površini kože. To uključuje ručni zglob, vrat i prsa. Ovako će se temperatura krvi malo spustiti, pa će i vama biti ugodnije.

Kokosova voda kao osvježenje

Piti vodu je apsolutno najvažnije, posebno ako se na suncu dugo vremena. No, čini se da kokosova voda može biti i puno bolja za vas jer hladi brže od vode. Uz to u njoj se nalaze minerali i vitamini.

Pripremite čaj od nane

Pripremite čaj od nane, ali nemojte ga konzumirati vrućeg. Možete naravno skuhati čaj, pa ga ohladiti, ali isto tako možete vrećicu čaja staviti u hladnu vodu. Nana je poznata po efektu hlađenja, a isto tako će zadovoljiti žeđ. Svakako je važno piti što više tekućine kako bi se izbjegla dehidracija.

Pametno rasporedite ventilatore

Stavite jedan ventilator na jedan kraj prostorije, a drugi suprotno od njega i tako ćete stvoriti mali povjetarac. Dobar je trik i da stavite flašu punu hladne vode ispred ventilatora koji će je lagano raspršivati.

Spustite roletne

Prostorije koje su na sunčanoj strani puno će se prije i zagrijati, pa je važno i tu nešto učiniti. Spustite roletne kako biste spriječili prodiranje sunčevih zraka i topline u prostoriju.

Sklonite ljubimce iz kreveta

Svi koji spavaj sa svojim psom ili mačkom znaju kako to ugodno zimi može biti jer služe kao „male grijalice“, upravo iz tog razloga im je potrebno zabraniti dolazak u krevet ljeti.