Premijer Mirza Ganić i Esad Semić posjetili mjesnu zajednicu Centar

Premijer Mirza Ganić i Esad Semić posjetili su mjesnu zajednicu Centar: Strašno je kako se lokalna vlast poigrala sa građanima, obećanja neispunjena, nije izgrađeno obdanište, jako loša infrastruktura“

Strašno je kako se lokalna vlast poigrala sa građanima i povjerenjem koje su dobili. Nevjerovatno je da niti jedno dato obećanje nije ispunjeno.

Prilikom obilaska mjesne zajednice Centar građani su istakli mnoštvo problema. Ali, ono što se pod hitno treba uraditi je produbljivanje korita rijeke Fojnice kako bi se spriječilo plavljenje oko 12 domaćinstava koja su direktno ugrožena,svi oni svake godine strahuju.

Potrebno je sanirati udarne rupe na putnoj infrastrukturi i izgraditi dječije igralište u naselju Prijeko.

Ulica Alije izetbegovića pod hitno treba sanaciju kako bi bila simbol Grada Visokog.

Mnogo je neuređenih poslovnih prostora koji odaju utisak zapuštenog i propalog grada.

U ovoj mjesnoj zajednici imamo izgradnju u pokušaju obdaništa koje je shodno obećanjima lokalne vlasti davno trebalo biti završeno, ali na žalost, kao i mnoga druga obećanja ostala su samo “mrtvo slovo” na papiru predizborog letka.

Gradsko obdanište treba po hitno izgraditi, a kako bismo stvorili bolje uslove za našu djecu, ali i kako bismo proširili postojeće kapacitete za veći broj naše djece sa pravom na obdanište.

Visoko je na žalost zapušteno u svakom pogledu. Na svakom koraku propaganda i lažno friziranje ukupno jako lošeg stanja, po pitanju komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja, kanalizacije, cesta, obdaništa, sporta, kulture, a o privredi i kreiranju uvjeta za bolje i konkurentnije uvjete za ravoj, da se i ne govori.

Nije ovo dobro nikako. Biće puno posla za sve nas koji želimo i znamo raditi. Ali vrijedan je naš narod. Ne sumnjam u uspjeh ako Bog da. Mada svi znamo da…”

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje !!

Mirza Gan