Premijer Ganić: Učinili smo sve što je u našoj moći da imamo siguran nastavni proces

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić zaželio je učenicima nastavnicima i roditeljima sretnu i uspješnu novu školsku 2020/2021. godinu i podsjetio da je ovo prva školska godina koju počinju u okolnostima pandemije koronavirusa.

– Iskustva iz drugog polugodišta prethodne školske godine, koje je realizovano online, bila su korisna prilikom kreiranja okruženja za početak nove nastavne godine. Učinili smo sve što je u našoj moći da osiguramo uslove za sigurno odvijanje nastavnog procesa i da sačuvamo zdravlje svakog učenika i nastavnika. Iskreno se nadam da ćemo zajedno brzo prebroditi teške izazove i da ćete školovanje nastaviti u normalnim okolnostima, postižući uspjehe i dobre rezultate.

Posebnu dobrodošlicu želim učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola, uz želju da vam škola bude novi dom, mjesto radosti i oaza znanja u kojoj ćete steći znanja, vještine i naučiti vrijednosti koje će vam koristiti tokom cijelog života – navodi  se u čestitki premijera Ganića u povodu početka nove školske 2020./2021. godine, saopćila je Pres-služba ZDK.