Premijer Ganić nakon zahtjeva visočkih privrednika pokrenuo aktivnosti za bržu izgradnju puta kroz Ozrakoviće

Premijer ZDK Mirza Ganić reagirao je nakon zahtjeva privrednika iz Visokog da se ubrza izgradnja glavne saobraćajnice kroz Industrijsku zonu Ozrakovići.

Izgradnju puta Vlada ZDK sufinansira sa 424.364,23 KM preko Direkcije za ceste ZDK te 97.500,00 KM koje je osiguralo Ministarstvo privrede ZDK iz transfera za razvoj poslovnih zona, a u finansiranju projekta učestvuje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sa 250.000,00 KM te Grad Visoko koji će sa 200.000,00 KM finansirati izgradnju vodovodne mreže u ovoj poslovnoj zoni.

“Prilikom nedavne posjete Ozrakovićima privrednici su upozorili da izgradnja puta traje isuviše dugo, te da je kretanje vozila kroz zonu veoma otežano. S tim u vezi, održao sam sastanak sa ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Arnelom Isakom i direktorom Direkcije za ceste ZDK Refikom Zekovićem sa kojima sam dogovorio konkretne aktivnosti koje ćemo poduzeti u narednom periodu, a kako bi se ubrzala izgradnja navedenog puta”, kazao je Ganić.