Premijer Ganić i ministar Isak u IZ Ozrakovići: PRIVREDNICI I GRAĐANI KONAČNO DOBIJAJU MODERNU SAOBRAĆAJNICU

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju su činili premijer Mirza Ganić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak posjetili su gradilište u industrijskoj zoni Ozrakovići gdje je otpočelo asfaltiranje, a potom su održali sastanak sa privrednicima čije su firme smještene u industrijskoj zoni Ozrakovići i dogovorili realizaciju određenih zahtjeva koji su se pojavili kao otvorena pitanja u toku implementacije ovog projekta.

“Doprinos u realizaciji projekta, obzirom da je u isti uključena saradnja različitih nivoa vlasti, mjeri se iznosom finansiranja i svakom pripada onolika zasluga koliko učestvuje. Finansijski iznosi su mjera i isti sve govore. Nadalje, vlada Ze-Do kantona zaista finansira značajan broj projekata na području općine Visoko i ovom prilikom želim istaknuti nešto što medijski nismo tretirali, a to je da su na prošloj sjednici vlade Ze-Do kantona odobrena sredstva Gradu Visoko za čišćenje obale rijeke Bosne u iznosu od 70.000,00 KM, te JKP Visoko za selekciju otpada na izvoru nastanka i smanjenje količine otpada koji se odlaže na deponiju u iznosu od 90.000,00 KM što je značajna podrška preduzeću i što pretpostavljamo može simbolično dovesti i do pojeftinjenja komunalnih usluga”, kazao je premijer Ganić.

Podsjećamo da je vrijednost radova na izgradnji prve dionice puta u industrijskoj zoni 624.364,23 KM, od čega je 424.364,23 KM osigurala vlada Ze – Do kantona putem ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline/ Direkcija za ceste ZDK, a 200.000,00 KM su budžetska sredstva Grada Visoko.

Također u izgradnju vodovodne infrastrukture vlada Ze-Do kantona putem Ministarstva privrede osigurala je 97.500KM koja su utrošena za izgradnju vodovodne mreže u industrijskoj zoni Ozrakovići.

U drugoj fazi realizacije ovog projekta očekuje se nastavak asfaltiranja puta dužine cca 170m, a za što su osigurana sredstva od strane Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH u iznosu od 250.000,00 KM.