PREDSTAVA „PROFESIONALAC“ TEATRA „TOTAL“ – u nedjelju, 20. septembra u parku ‘Ravne 2’

U organizaciji Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u nedjelju 20.septembra, u parku „Ravne 2“, na ljetnoj pozornici „Vremeplov“ bit će odigrana predstava „Profesionalac“ u izvedbi Amaterskog teatra „Total“ iz Visokog.

Tim povodom glavni glumci ove predstave Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović su obišli i samu pozornicu na kojoj će ova sjajna predstava biti odigrana, a ovo je nastavak ovogodišnjih kulturnih događaja koji su obilježili ljeto u Bosanskoj dolini piramida.

Bitno je istaknuti kako su za ovu predstavu nagrađivani i glavni glumci, pa je tako Faik Salihbegović dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na regionalnim igrama u Trebinju i u konkurenciji pozorišta iz cijele bivše Jugoslavije, a na festivalu u Bugojnu dvojac Salihbegović – Hasanbegović je osvojio nagradu za najbolju partnersku ulogu. Predstava „Profesionalac“ je djelo Dušana Kovačevića, a režiju potpisuje profesor Jesenko Muzaferija.

Predstava će biti odigrana u parku „Ravne 2“ na pozornici „Vremeplov“ u nedjelju 20.septembra sa početkom od 17:00 sati, ulaz na predstavu je besplatan, kao i parking u Kompleksu Ravne.