POSTOJI I TO: Rajske plaže, tirkizno more, a ništa nije skuplje od 2,5 eura

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i svježe cijeđeni sok od narandže, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 eura.

Od početka ljeta svi pričamo o visokim cijenama u Hrvatskoj, Grčkoj i Crnoj Gori. Ipak, nije svugdje tako crno, odnosno skupo.

Iako inflacija pogađa sve dijelove planete, pa i najdraže ljetne destinacije, u ovom baru na plaži u mjestu Hanioti, na istočnoj obali poluotoka Kasandra, vrijeme kao da je stalo, piše Telegraf.

“Cijene hrane i pića niže su nego u Hrvatskoj, a s ostalim cijenama u Grčkoj teško se mogu usporediti. Ko je u Haniotiju mora znati za ovu buksu. Možete se kupati na plaži oko hotela, set ležaljki 10 ili 12 eura. I ovdje možete lijepo, kvalitetno i povoljno klopati i popiti”, kaže jedan član grupe Grčka info.

Tako omiljena ledena kafa za turiste u Grčkoj košta samo 1,5 eura, koliko košta i šoljica espressa i domaće kafe, ledenog čaja i gaziranog pića. Nešto skuplji je kapučino, jer je za njega potrebno izdvojiti 1,70 eura, a s cijenom od dva eura najskuplji su hladni espresso i hladni kapučino.

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i svježe cijeđeni sok od narandže, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 eura. Pivo od 330 mililitara košta 1,80 eura, a veće od pola litra košta 2,5 eura.

Za pola litre vode potrebno je izdvojiti pola eura.