POSKUPLJENJE: Od 1. jula Visočani će dobivati veće račune za usluge JKP „Visoko“

1. jula na snagu stupa novi cjenovnik sa skupljim uslugama JKP „Visoko“.

Podsjećamo, na 28. sjednici Općinskog vijeća Visoko, održanoj 29. marta ove godine, usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Cjenovnika usluga JKP „Visoko“, što je rezultiralo novim poskupljenjem vode na području Visokog.

I pored kreditnih sredstava od 9 miliona KM koja su trebala biti dovoljna za realizaciju projekta vodosnabdijevanja, većina visočkih vijećnika za koje su glasali njihovi sugrađani i ukazali im svoje povjerenje, a koji bi trebali da zastupaju interese građana, ipak su podržali prijedlog Odluke Nadzornog odbora JKP „VISOKO“ o poskupljenju usluga.

Kao razlozi za donošenje ove Odluke navedeno je sljedeće:

„Obzirom da je u toku projekat proširenja vodovodne mreže na području općine Visoko za koji su obezbjeđena kreditna sredstva u iznosu od 4,5 miliona eura od strane EBRD na osnovu Ugovora o zajmu, ukazala se potreba za korekcijom cijena usluge snabdijevanja vodom za piće.“

U svakom slučaju, osim što će trpiti još jedno poskupljenje, Visočanima će konačno postati jasno da su oni ti koji finansiraju projekat proširenja vodosnabdijevanja.