Poseban doček Ramazana ispred Pertačke džamije u Visokom uz halvu, kahvu i ilahije

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Visoko i džemata Pertac jučer je, u haremu Hadži Ibrahimove (Pertačke) džamije, nakon prve mukabele upriličeno simbolično obilježavanje dočeka mubarek mjeseca Ramazana, uz druženje, halvu, kahvu i učenje ilahija.

Ova svečanost pod nazivom „U susret Ramazanu“ se održava treću godinu za redom. Brojnim Visočanima koji su prisustvovali ovom lijepom skupu obratili su se imam Vedad ef. Limo i glavni imam MIZ Visoko, Midhat ef. Čakalović.

Tarik Omerdić, predsjednik Džematskog odbora kaže kako je ovo već tradicionalno okupljanje povodom dolaska posebnog gosta, mubarek ramazana.

– „Željeli smo na ovaj način podijelimo ramazansku atmosferu sa džematlijama i našim gostima. Ramazan nije samo u kući, već želimo da ovaj osjećaj podijelimo sa prijateljima i onima koji ga nemaju sa kime dočekati. Svim muslimanima želim ramazan mubarek olsun –  kazao je Omerdić.

Imam ovog džemata hadži Vedad ef. Limo i njegova supruga hadžihanuma Hajrija napravili su halvu koja je podijeljena posjetiteljima, a gosti su počašćeni i kahvom iz poznate Vispakove velike džezve.