Ponovo opljačkana benzinska pumpa u Visokom

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šesnaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.08.2020. godine, u 01,20 sati, u mjestu Lašva, došlo je do fizičkog napada od strane lica J.A., uz upotrebu hladnog oružja, prema licu Z.E. rođenom 1975. godine, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstantovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Prilikom navedenog događaja došlo je do povređivanja i lica I.K., koje je zadobilo teže tjelesne povrede. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 16.08.2020. godine, u 20,20 sati, u ulici Mejdandžik, došlo je do tuče između četiri migranta kojom prilikom je lice Z.A., rođeno 1988. godine, državljanin Maroka, zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok je lice T.J., rođeno 1998. godine, takođe državljanin Maroka, zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica a dva lica su se udaljila sa lica mjesta do dolaska policije. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 15.08.2020. godine, u 23,45 sati, na benzinskoj pumpi “Petrol”, na autoputu A-1, u mjestu Čekrekčije, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 16.08.2020. godine, oko 21,00 sati, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane lica B.K., rođenog 1983. godine, iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem Š.A., rođenim 1986. godine, iz Maglaja. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju stražitelji Policijske stanice Maglaj, dok je lice B.K. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 16.08.2020. godine, u 09,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Olovo se obratilo lice A.E., iz Olova i tom prilikom prijavilo krađu oko 50 litara pogonskog goriva iz radne mašine vlasništvo istog, koja je izvršena od strane nepoznatog lica na gradilištu u mjestu Žeravice. Kako je prijavljeno, tom prilikom je otuđena i određena količinog raznog alata i dijelova za radne mašine. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.