Ponosni na visočki Compass trade: Najbolje hurme pakuju se u našem gradu, poznate u cijeloj Evropi

O kompaniji Compass trade

Kompanija Compass trade d.o.o. osnovana je 2013. godine u Visokom. Osnova djelatnost je trgovina na veliko suhim voćem i povrćem.

Proizvod po kome smo najviše prepoznati u BiH su hurme. Možemo reći da je hurma sinonim za Compass Trade, vjerovatno zbog toga što smo među prvima počeli distribuirati veće količine ovog ukusnog i veoma korisnog voća.

Već desetak godina za svoje kupce biramo najbolje vrste hurme, tako da smo postali kompanija sa najvećim izborom hurmi u regiji. Hurme uvozimo iz Saudijske Arabije, Egipta, Irana, Tunisa, Ujedinjenih Arapskih Emirata… Compass trade raspolaže skladišnim prostorima i vozilima za dostavu na sve destinacije u Europi.

Naši klijenti su skoro svi veći opremljeniji marketi i tržni centri u Bosni i Hercegovini ali i manje trgovine i dućani u kojima kupci iz dana u dan sve više prepoznaju i traže proizvode koje naša kompanija distribuira. Cilj nam je dostaviti najzdraviju voćku u svijetu na svaku trpezu u Bosni i Hercegovini i regionu.

Prema istraživanju Poslovnih novina, Compass trade je svrstana među prvih 10 brzorastućih kompanija u 2019. godini, i to na drugo mjesto u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Široka lepeza ponude hurmi i proizvoda od najzdravije voćke na svijetu

Prije više od 8.000 godina hurme su uzgajane u drevnoj Mesopotamiji, te spadaju u jedan od najstarije uzgajanih plodova i izvora prehrane od većine drugih biljnih vrsta.

Da bi hurma sazrela potrebno je preko stotinu dana sunca, temperature preko 35 stepeni i dosta vode. Tek nam je sada jasno kako hurme svu snagu, energiju užarenog sunca putem hlorofila akumuliraju u svoj plod i daju nam bogatstvo hranjivih materija koje ih čine najzdravijim voćem.

Ne samo da su se hurme vijekovima koristile za prehranu već i za liječenje, terapiju raznih vrsta bolesti. Zbog toga je hurma kroz historiju nazivana „lijekom“, „hljebom pustinje“, „najzdravijim voćem“, „drvom života“.

U ponudi Vam Compass d.o.o. nudi 6 vrijednih hurmi iz porodice Temra:

 

Temra hurme kao lijek

Zbog bogatstva hranjivih materija i jedinstvenih sastojaka hurme imaju mnogobrojne pozitivne uticaje na zdravlje. Zdravstvene koristi hurmi su višestruke jer iste imaju anti-oksidativno, anti-tumorsko, anti-upalno, anti-mikrobno, anti-dijabetičko, hepatoprotektivno, neuroprotektivno, laksativno djelovanje, olakšava-pomaže porođaj, preveniraju sexualnu disfunkciju i probleme sa reproduktivnim sistemom, preveniraju kardiovaskularnebolesti, te mnoge druge bolesti.

Hurme pored toga što sadrže 80% šećera (saharoze), na 100gr imaju nizak ili srednji glikemijski index (GI 35-55) te su odlična alternativa za dijabetičare. Rađeno je nekoliko istraživanja gdje su dijabetičarima davane hurme ali iste nisu dovodile do rasta šećera u krvi preko optimalnih vrijednosti. Za to su najviše zaslužna vlakna koja usporavaju apsorbovanje ugljenih hidrata. Pored velikog izvora hranjivih materija, niskog glikemijskog indexa hurme sadrže i velik procenat vlakana što daje duži osjećaj sitosti, te su odličan izbor u regulaciji tjelesne težine, gojaznosti koja predstavlja jednu od glavnih nezaraznih bolesti modernog doba.

 

Uživajte u trenucima uz Temra hurme

Popijte omiljenu kafu, pojedite čoko hurmu sa orasima, sirupom od hurmi prelijte ukusne palačinke ili kolač, napravite palačinke i probajte mljevenu smjesu napravljenu od Temra hurmi.

Mnoštvo je mogućnosti, na Vama je odaberete favorita ili favorite!

Na kraju Vam poklanjamo i zdravi recept za Temra palačinke. Unesite u svoj život kvalitet i uvijek njemu težite.

 

 

Temra palačinke:

150 g pšeničnog brašna, 80 g heljdinog brašna, 2 jaja, 400 ml mlijeka, 20 ml maslinovog ulja, 20g šećera, prstohvat soli. Sve suhe sastojke izmiješati u jednoj posudi onda dodati mlijeko, ulje, jaja i umutiti smjesu da nema grudvica. Palačinke peći na zagrijanoj tavi koja je premazana uljem. Palačinke premazati SIRUPOM OD HURMI, i filovati voćem po izboru.

 

UŽIVAJTE!