Pomozimo Volonterskom udruženju „Street paws“ Visoko

Voljeli ih ili ne, oni žive među nama. Hoćemo li biti neosjećajni i dopustiti da se pate ili im pružiti život dostojan živog bića, to ovisi o nama.

Poslovica kaže: „Tretiraj kako želiš da budeš tretiran“, a budući da je naučno dokazano da životinje ni u kom slučaju nisu neosjetljivi objekti lišeni osjećaja i intelekta nego misleća, osjećajna bića s emocijama i duhom sličnim našim, navedenu poslovicu možemo iskoristiti u punom smislu.

Dakle, životinje zaista imaju dušu. U Visokom ima mnogo životinjoljubaca, ali i suprotnih. Volontersko udruženje „Street paws“ Visoko u tome prednjači. U ljubavi prema životinjama, naravno. Pomozimo im. Nekada im zatreba prijevoz ozlijeđene životinje do veterinara, nekada privremeni, nekada stalni smještaj nekom slatkom ćupavcu, nekada hrana… Sve tekuće potrebe objavljuju na svojoj Facebook stranici https://www.facebook.com/streetpawsvisoko

Uradimo ono što je do nas, do nas kao pojedinca. Ne čekajmo uvijek da to bude onaj neko.

Okupljeni oko ovog Udruženja rade zato što vole. Rade zato što osjećaju. Rade zato što su i životinje živa bića sa dušom.

U galeriji pogledajte samo mali djelić njihovih aktivnosti: